PP Brežice izsledili in prijeli 79 tujcev

03. jul. 2024, ob 08.57
Posodobljeno pred 11 dnevi
129
110 SEK

Slovenska policija je v preteklih dneh na območju Policijske postaje Brežice izvedla obsežno operacijo, v kateri so izsledili in prijeli skupno 79 tujcev, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo. Operacija je potekala na več lokacijah, vključno z Rigonce, Dobovo, Obrežje, Spodnji Stari Grad, Mihalovec, Brezje pri Veliki Dolini, Ponikve in Slovensko vasjo.

Med prijetimi so 25 državljanov Afganistana, 17 državljanov Sirije, 12 državljanov Turčije, osem državljanov Iraka, sedem državljanov Egipta, po dva državljana Sudana, Armenije, Somalije in Pakistana ter po enega državljana Maroka, Alžirije, Palestine in Indije. Poleg tega so na območju Policijske postaje Črnomelj, natančneje v Preloki, prijeli še štiri državljane Alžirije, na območju Policijske postaje Metlika, v Metliki, pa še enega državljana Alžirije.

Policijski postopki s tujci, ki so nedovoljeno vstopili v Slovenijo, še niso zaključeni. Prijeti tujci so trenutno v postopku ugotavljanja identitete in preverjanja okoliščin njihovega vstopa v državo. Slovenska policija bo v sodelovanju z drugimi pristojnimi organi izvedla nadaljnje korake, ki vključujejo morebitno vrnitev tujcev v izvorne države ali druge ustrezne ukrepe v skladu z veljavno zakonodajo.

Operacija na območju Policijske postaje Brežice je del širših prizadevanj slovenske policije za obvladovanje nedovoljenih prehodov meje, ki so v zadnjem obdobju v porastu. Slovenija se kot članica Evropske unije sooča z izzivi povečanega migracijskega toka, pri čemer je jugovzhodna meja države ena izmed ključnih točk za nadzor nad prehajanjem tujcev.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Slovenska policija poudarja, da se vse postopke s tujci, ki nedovoljeno vstopijo v državo, izvaja v skladu z nacionalno in mednarodno zakonodajo ter ob spoštovanju človekovih pravic. Postopki vključujejo tudi zagotavljanje osnovnih življenjskih potrebščin in zdravstvene oskrbe za prijete tujce.

V zadnjih letih je Slovenija okrepila svoje kapacitete za obvladovanje migracijskih tokov, kar vključuje povečanje števila policistov na mejah, izboljšanje tehnične opreme za nadzor meje ter tesnejše sodelovanje z drugimi državami članicami Evropske unije. Poleg tega Slovenija sodeluje tudi z mednarodnimi organizacijami, kot so Frontex, UNHCR in Mednarodna organizacija za migracije (IOM), pri iskanju rešitev za učinkovito upravljanje migracij.

Policija bo nadaljevala s svojimi aktivnostmi za preprečevanje nedovoljenih prehodov meje in zagotavljanje varnosti v državi, pri čemer bodo še naprej pozorni na spoštovanje človekovih pravic in dostojanstva vseh vključenih oseb.

129
110 SEK