• C Novo mesto
  • 16:05
  • Tor, 30.05.2023

Praznični dnevi v OŠ Mokronog in na PŠ Trebelno

Osnovnošolci iz Mokronogu in Trebelnega so se od lanskega leta poslovili praznično. Pripravili so prireditev, uprizorili dramsko predstavo v angleščini, na božični večer pa so sodelovali še na tradicionalnem koncertu na Trebelnem.

 

MOKRONOG – V decembrskih dneh so bile dejavnosti na naši šoli praznično obarvane, saj so poleg običajnega pouka potekale različne ustvarjalne delavnice, pravljične urice, ogled risank, plesi in prepevanje pesmi – vse z božično-novoletno tematiko.

Učenci so se najbolj razveselili dobrih mož; v prvih dneh se je oglasil sv. Miklavž, zadnji teden decembra pa še dedek Mraz, ki je prinesel kar nekaj igrač in didaktičnih iger, da bo pouk bolj zanimiv.

V torek, 24. decembra 2013, so učenci Podružnične šole Trebelno pod okriljem svojih učiteljic pripravili za vse učence in delavce OŠ Mokronog pester program ob obeležitvi dneva samostojnosti in enotnosti. Program so povezovali učenci Angela Žužek, Aleksander Zore in Kaja Dragan ter učiteljica Saša Brudar. Za prijeten uvod tega dne so z iskrivim petjem poskrbeli učenci in učenke od 1. do 5. razreda ter solista Aleksander Zore in Nina Suljić pod vodstvom mentorice Ivice Kocjan Anderlič. Nato so z elegantnim plesom nadaljevali učenci 1. razreda v narodnih nošah, ki jih je pripravila mentorica Janja Cajner. Učenka 1. razreda Lea Saje pa je s svojim radoživim igranjem na harmoniko vzbudila bučen aplavz med občinstvom. Ob koncu prireditve je vse učence in delavce šole nagovorila tudi ravnateljica OŠ Mokronog, gospa Zvonimira Kostrevc, vsem zaželela lepe in mirne praznike ter srečno, zdravo leto 2014.

V nadaljevanju so učenci angleškega dramskega krožka uprizorili dramsko predstavo v angleškem jeziku z naslovom Deklica z vžigalicami. V pravljici Hansa Christiana Andersena, ki jo je režirala mentorica Cilka Zupančič, interaktivno sceno zanjo pa je pripravil učenec Lan Dvornik, je sodelovalo deset učencev in učenk 9. in 7. razreda. Deklico z vžigalicami je zaigrala Natalija Sebanc, vsebino pravljice pa je razkrila učenka Tjaša Žagar. Za nežne glasbene vložke med predstavo in po njej so poskrbeli pevci in pevke Mladinskega pevskega zbora OŠ Mokronog pod vodstvom mentorice Jelke Gregorčič Pintar.

Na božični dan je sledil še božični koncert v cerkvi na Trebelnem, ki ga je organiziralo društvo DPŽ Tavžentroža Trebelno. Na že tradicionalnem, petem koncertu po vrsti, so sodelovali tudi učenci naše podružnične šole, ki so popestrili praznično razpoloženje številnim obiskovalcem koncerta. Sodelovali so: Nika Tia Lamovšek, Alja Kotnik, Eva Hvastija, Laura Pungerčar, Katja Piškur, Lukas Nahtigal, Lea Saje in Nina Suljić ter Lara Hvastija. Na nastop jih je pripravila učiteljica Ivica Kocjan Anderlič.

Praznični dnevi so mimo, leto 2014 pa se je komaj začelo – naj bo zdravo, mirno in zadovoljno.

 

Saša Brudar in Cilka Zupančič
(Foto: OŠ Mokronog)