• C Novo mesto
  • 02:13
  • Ned, 21.04.2024

Pred nami je teden kot ga ne pomnimo, a prav kmalu nas čaka sprememba vremena!

Danes bo v zahodni, južni in osrednji Sloveniji oblačno, občasno bo lahko rosilo ali rahlo deževalo. Drugod bo še deloma jasno. Pihal bo jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na vzhodu do 16 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Temperatura se bo očitno v normalno vrnila šele okoli 15. februarja, ko bi utegnilo vreme postati znova zimsko. Ko govorimo o zimskem vremenu je mišljeno predvsem to, da bodo jutranje temperature pod lediščem in ne okoli 10 stopinj Celzija, kot jih imamo sedaj. Padavin v obliki sneženja ni na vidiku, je pa lahko med ohladitvijo meja sneženja seveda nižje, kot je to običajno, piše vremenski portal Neurje.si.

V četrtek bo na severovzhodu deloma jasno, drugod zmerno do pretežno oblačno. Še bo pihal jugozahodnik. Najnižje jutranje temperature bodo na severu malo pod lediščem, drugod od 1 do 7, najvišje dnevne od 8 do 13, na vzhodu okoli 15 stopinj Celzija.

Obeti

V petek se bo povsod pooblačilo, v zahodni polovici Slovenije bo občasno rahlo deževalo. Jugozahodni veter se bo še nekoliko okrepil. V soboto bo oblačno. V večjem delu Slovenije bo deževalo.

N. D.; Foto: Shutterstock