Pregled razkril, Vingegaard s poškodbami pljuč in pnevmotoraksom po kaotični etapi dirke po Baskiji

05. apr. 2024, ob 14.03
Posodobljeno pred 25 dnevi
9
80 SEK

Po včerajšnji kaotični četrti etapi dirke po Baskiji, ki jo je zaznamoval množičen padec favoritov 36 kilometrov pred ciljem, se je izkazalo, da so posledice za nekatere kolesarje hujše, kot se je sprva zdelo. Iz ekipe Visme-Lease a Bike so sporočili, da je danski kolesarski šampion Jonas Vingegaard utrpel kontuzijo pljuč in pnevmotoraks, poleg že prej omenjenih več zlomljenih reber in ključnice. To stanje pomeni, da zaradi predrtja popljučnice zrak uhaja v prsno votlino, kar otežuje dihanje.

Padec, ki se je zgodil pri visoki hitrosti na enem od spustov, je vključeval vse tri glavne favorite dirke. Primož Roglič, član ekipe Bora-hansgrohe, je iz padca izšel brez zlomov, medtem ko so bile posledice za Jonasa Vingegaarda in Remca Evenepoela precej hujše. Belgijec Evenepoel je utrpel zlom ključnice in desne lopatice, sporočajo iz njegove ekipe.

Jonas Vingegaard, dvakratni zaporedni zmagovalec dirke po Franciji, je v padcu utrpel najhujše poškodbe. V luči njegovih poškodb smo za komentar povprašali danskog kolesarskega strokovnjaka in komentatorja na Eurosportu, Petra Piila. “Trenutno o stanju Vingegaarda ne vemo veliko. Poleg zlomljenih reber in ključnice, je utrpel še kontuzijo pljuč in pnevmotoraks. Ključnica je sicer poškodba, ki se jo relativno enostavno sanira, vendar pa obseg ostalih poškodb še ni popolnoma znan. Po podobnem primeru leta 2018, ko se je danski vezist William Kvist vrnil na igrišče med svetovnim prvenstvom po zdravljenju zlomljenih reber in poškodovanih pljuč, ostaja upanje, da bi se lahko tudi Vingegaard vrnil močnejši,” je povedal Piil .

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Iz ekipe Visme-Lease a Bike so ob tem dodali, da je Vingegaardovo stanje stabilno in da je preživel noč v bolnišnici, kjer ostaja na opazovanju. Njegova udeležba na nadaljnjih dirkah sezone je trenutno negotova, a upanje na njegovo hitro in uspešno okrevanje ostaja.

Vir, Foto: www

9
80 SEK