Pretepena mladoletnika v Celju, klic k ukrepom proti nasilju

18. apr. 2024, ob 14.32
Posodobljeno pred 2 mesecema
20
60 SEK

Celje, 3. februarja – V jutranjih urah so celjski policisti prejeli obvestilo o nasilnem pretepu, ki se je zgodil na Ljubljanski cesti v Celju.

Po ogledu kraja dejanja, zbiranju obvestil in pregledu posnetkov videonadzornih sistemov so ugotovili, da je skupina sedmih oseb, od tega šest mladoletnih, napadla dve mladoletni osebi, pri čemer sta bila eden huje, drugi pa lažje poškodovana.

“Pri preiskavi smo ugotovili, da motiv za napad ni bil medsebojni spor med napadenima mladoletnikoma in napadalci. Mladoletnika nista dajala povoda za nasilno dejanje. Nasilniki so ju napadli zgolj zaradi želje po nadzoru nad njima in drugimi mladostniki, zastraševanja ter uveljavljanja svojega položaja med vrstniki,” so sporočili s Policijske uprave Celje.

Sedmerica je sedaj osumljena več kaznivih dejanj, med drugim sodelovanja v skupini, ki stori kaznivo dejanje, povzročitve lahke telesne poškodbe, povzročitve hude telesne poškodbe in nasilništva.

“Poudariti želimo, da so nasilna dejanja, izvedena na ta način, izjemno zahrbtna, nesprejemljiva in nedopustna. Poškodbe, ki so jih utrpela mladoletnika, niso prizadela zgolj njunih teles, temveč tudi njihovo dostojanstvo in povzročila občutek ponižanja ter strahu,” so povedali policisti iz Celja.

Poudarjajo tudi, da je vsakršno nasilje nedopustno in da bodo policisti še naprej ukrepali dosledno, s poudarkom na zaščiti žrtev nasilja in sankcioniranju storilcev.

Tedenski horoskop za vse znake od 22. do 28. julija
Teden je hitro naokoli, tedenski horoskopi si v taki vročini prehitro sledijo, a tako je. Ko smo gledal celotno astrologijo leta 2024, smo videli, da se bo poleti zgodil velik premik, tako na osebni

20
60 SEK