• 13.67C Novo mesto
  • 00:03
  • Pon, 06.07.2020

Preventivni nasveti ob pustnem koncu tedna

Policisti ob pustnem koncu tedna pozivajo na previdno vožnjo s pustnimi maskami in napovedujejo poostren nadzor. Ob tem še pozivajo k previdnosti pred neznanci tako doma kot ob obiskih prireditev.

 

NOVO MESTO – Z masko na obrazu ali lasuljo na glavi je lahko voznikovo vidno in slušno zaznavanje bistveno zmanjšano, oteženo je obvladovanje vozila, s tem pa voznik lahko ogrozi sebe in druge udeležence v prometu. Tudi deli pustnih oprav, palice, orodja in ostali nevarni predmeti ne sodijo v kabino vozila, saj ob nenadnem zaviranju ali v prometni nesreči lahko poškodujejo potnike.

 

Policisti bodo v prihajajočih dneh poostreno nadzirali upoštevanje omejitev hitrosti, ugotavljali bodo vožnjo pod vplivom alkohola in preverjali uporabo varnostnih pasov. Voznikom svetujejo, da se na pot odpravijo spočiti in trezni, da so v prometu strpni, odgovorni, da ravnajo preudarno in varno.

 

V teh dneh velja previdnost pri odpiranju vrat neznancem, še posebej, ko so doma le starejši ljudje ali otroci, saj posamezniki lahko izkoristijo pustni čas za različna kazniva ravnanja. Torbic, denarnic in ostalih dragocenosti ne puščajte brez nadzora ali na vidnem mestu, ker so lahko lahek plen storilcev.

 

Na našem območju bo več javnih prireditev in pustovanj, na katerih organizatorji pričakujejo večje število obiskovalcev. Obiskovalcem prireditev policisti svetujejo, naj v vozilih na sedežih in armaturnih ploščah ne puščajo predmetov. Če je le mogoče, naj parkirajo na osvetljenih parkiriščih in v primeru, da v bližini vozil opazijo sumljive osebe, takoj pokličejo policiste na številko 113.

 

Vir: Policijska uprava Novo mesto