Previdno! Pod pretvezo, da preverjata mobilni signal, oropala nič hudega slutečo gospo

13. mar. 2024, ob 13.04
12
70 SEK

V mirni Gorenji Lepi vasi je doživela šok prebivalka, ko sta jo v dopoldanskih urah obiskala moška, ki sta se izdajala za delavca telekomunikacijskega podjetja. Z zvijačo, da preverjata mobilni signal, sta ji pridobila zaupanje in vstop v dom. Medtem ko je en storilec zaposlil gospo z ogledom signalne moči v zgornjem nadstropju, je njegov sostorilec neopaženo prečesal preostanek hiše in odtujil več tisoč evrov.

Ta pretkani rop opozarja na vedno pogostejšo taktiko kriminalcev, ki se z lažnimi identitetami in pretvezami predstavljajo kot delavci različnih servisnih storitev, da bi pridobili dostop do domov predvsem starejših občanov. Kot poroča Policijska uprava Novo mesto, storilci izkoriščajo dopoldanske ure za svoje nečedne namene, ko so ljudje manj pozorni in lažje verjamejo takšnim pretvezam.

Previdno!

Policija v luči tega incidenta ponovno opozarja in svetuje vsem občanom, naj bodo še posebej previdni ob obiskih neznancev, ki se nenapovedano pojavijo pri njihovih vratih. Preden komurkoli dovolijo vstop v svoj dom, naj od neznancev zahtevajo uradne identifikacijske dokumente ali delovni nalog. V primeru kakršnegakoli dvoma je pomembno, da tujcev ne spuščajo v notranjost in o vseh sumljivih dejavnostih obvestijo policijo na številko 113.

Previdnost je vedno na prvem mestu, še posebej ko gre za varnost naših domov. Zapisovanje registrskih številk sumljivih vozil in pozornost na osebni opis morebitnih storilcev lahko pripomore k hitrejši identifikaciji in preprečitvi nadaljnjih kaznivih dejanj.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Pripravil: NaDlani.si, vir: PU Novo mesto, foto: Canva

12
70 SEK