Pri Kozjaku se je huje poškodoval 4-letni otrok, nujno so ga odpeljali v UKC

05. jul. 2024, ob 06.32
2152
130 SEK

Na zajemalnih nosilih smo ga prenesli na bližnji travnik, kjer je posadka helikopterja LPE pristala z dežurno ekipo HNMP.

TOLMIN “V četrtek, 4.7.2024, so nas malo po dvanajsti uri iz ReCO Nova Gorica obvestili, da se je na poti k slapu Kozjak pri Kobaridu huje poškodoval otrok. Gorski reševalci GRS Tolmin smo takoj odhiteli na kraj nesreče in pomagali ekipi NMP Tolmin pri oskrbi in imobilizaciji poškodovanega otroka,“ je objavila Gorskoreševalna služba.

Dobre želje

„Na zajemalnih nosilih smo ga prenesli na bližnji travnik, kjer je posadka helikopterja LPE pristala z dežurno ekipo HNMP. Poškodovanega otroka so skupaj z mamo prepeljali v UKC Ljubljana na zdravljenje. Malemu, še ne 5 letnemu junaku s Češke, želimo čimprejšnje okrevanje. GRS Tolmin,” se je še Gorska reševalna zveza Slovenije pridružila dobrim željam za malega junak.

Naravno čudo v dolini reke Soče

Slap Kozjak je eno najlepših naravnih čudes v dolini reke Soče. Skrit v tesni soteski, do katere vodi slikovita gozdna pot, obiskovalce vedno znova očara s svojo lepoto. Voda, ki pada s 15 metrov visoke stene, se v tolmunu blešči v smaragdno zelenih odtenkih. Poseben čar slapu dodajajo tudi okoliške apnenčaste stene, ki dajejo občutek skrivnostnosti in mističnosti. Obisk Kozjaka je prava pustolovščina, saj pot zahteva prečkanje lesenih mostov in sprehod skozi ozke skalne prehode. Slap Kozjak je zagotovo dragulj narave, ki vsem, ki ga obiščejo, ponuja nepozabno doživetje in edinstveno povezavo z naravo doline Soče.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

Del slovenske planinske kulture

Gorsko reševalna služba Slovenije je ključna organizacija, ki nudi brezplačno pomoč vsem, ki se znajdejo v težavah v gorah. Sestavljena je iz izkušenih prostovoljcev, ki so usposobljeni za reševanje v najzahtevnejših pogojih. Njihova predanost in strokovnost zagotavljata hitro in učinkovito posredovanje ob nesrečah, ne glede na vreme ali čas dneva. Pogosto tvegajo lastna življenja, da bi rešili druge. Njihovo delo obsega tudi preventivne akcije in ozaveščanje o varnosti v gorah. Gorsko reševalna služba je neprecenljiv del slovenske planinske kulture in varnosti obiskovalcev gorskega sveta.

Z veseljem v Slovenijo

Češki turisti so vse pogostejši obiskovalci Slovenije, očarani nad njeno naravno lepoto, kulturno dediščino in prijaznimi domačini. Radi raziskujejo slovenske gore, še posebej Julijske Alpe in Triglavski narodni park, kjer uživajo v pohodništvu in alpinističnih podvigih. Prav tako jih privlačijo slovenska jezera, kot sta Bled in Bohinj, ter slikovita obala Jadranskega morja. Ljubljana, s svojim očarljivim starim mestnim jedrom in bogatim kulturnim življenjem, je med Čehi zelo priljubljena. Slovenska kulinarika in odlična vina dodatno obogatijo njihovo izkušnjo. Slovenija tako postaja vse bolj priljubljena destinacija za češke turiste.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www

2152
130 SEK