Pri Krškem najhuje: vetrolom in toča, pri Somborju drevo ubilo voznico

22. maj. 2024, ob 06.22
Posodobljeno pred 2 mesecema
63
100 SEK

Kljub posredovanju gasilcev in policije nesrečni voznici ni bilo več pomoči… Poročali smo tudi, da je v Nemčiji udarila strela in poškodovala več ljudi.

KRŠKO, SOMBOR – Za nami je pester torek, ki je prinesel nekaj vremenskih težav tudi v Slovenijo.

Veter in toča

Pojavljale so se močne krajevne padavine, deloma plohe. Na jugovzhodu Slovenije je tako včeraj popoldan nastala nevihtna linija, ki se je pomaknila proti severovzhodni Sloveniji. Po podatkih centra za obveščanje so našteli več deset dogodkov na območju Regijskih centrov Brežice, Celje, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota in Ptuj, poroča Rtvslo.si.
Gasilci so imeli precej dela z odstranjevanjem podrtih dreves, posredovali pa so, ko je bilo treba prekriti strehe.

Najhuje pa je bilo v kraju Zdole v občini Krško, kraj je prizadelo močno neurje. Odkrilo je več streh stanovanjskih in pomožnih objektov ter podrlo nekaj dreves na ceste in eno drevo na stanovanjski objekt. Na terenu so bili gasilci PGE-ja Krško, PGD-ja Zdole in PGD-ja Dolenja vas, še navaja uprava za zaščito in reševanje.

Umrla voznica

Precej huje je bilo v Srbiji, ki jo je prav tako prizadelo neurje. Močni vetrovi so tako v bližini Somborja podrli drevo, ki je padlo in vzelo eno življenje. Po neuradnih informacijah je bila v v avtu 59-letna ženska, ko jo je pokopalo drevo… Kljub posredovanju gasilcev in policije nesrečni voznici ni bilo več pomoči… Poročali smo tudi, da je v Nemčiji udarila strela in poškodovala več ljudi.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Udar strele v Dresdnu poškodoval deset ljudi, štirje v kritičnem stanju (nadlani.si)

Kaj nas čaka danes?

Danes bo sprva deloma jasno, krajevne padavine bodo nastajale predvsem v severozahodni Sloveniji. Čez dan bo tudi drugod spremenljivo do pretežno oblačno s krajevnimi plohami in nevihtami, ki bodo pogostejše popoldne. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 23 °C. Jutri dopoldne bo delno jasno, ponekod po nižinah je možna megla. Popoldne bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo krajevne plohe in nevihte. Najnižje jutranje temperature bodo od 7 do 14, najvišje dnevne od 18 do 24 °C. V petek in soboto bo nekaj več sonca, popoldne bo v notranjosti države nastalo nekaj ploh in neviht.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: MUP Srbija

63
100 SEK