• 4.98C Novo mesto
  • 00:02
  • Čet, 27.02.2020

Pri Sevnici strela udarila v hišo, v Črnomlju podrlo lipo

Naporna in pestra noč je tudi za gasilci.

NOVO MESTO – Zbudili smo se v hladno jutro, na Lisci je osem stopinj, v Slovenj Gradcu 10, v Novem mestu 13, v Krškem 14.

Kako bo danes?

Sprva bo oblačno in deževno, v bližini morja bo tudi grmelo. Čez dan bodo padavine slabele in popoldne postopno ponehale. Pihal bo veter severnih smeri, na Primorskem zmerna burja. Temperature bodo od 11 do 16, ob morju okoli 20, poroča Agencija Republike Slovenije za okolje.

Ponoči se bo razjasnilo, ponekod po kotlinah bo nastala megla.

Naporna in pestra noč je tudi za gasilci (vir: Uprava Republike Slovenije za zaščito in reševanje):

BREŽICE
Ob 6.39 je na cestnem odseku Dečno selo–Sromlje podrto drevo oviralo promet. Drevo so razžagali in odstranili dežurni delavci podjetja KOP Brežice.

ŠMARTNO PRI LITIJI
Ob 3.09 se je na regionalni cesti Šmartno pri Litiji–Gabrovka, pred Pustovim mlinom, podrlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Jablanica, ki so razžagali drevo in ga odstranili s ceste.

VRHNIKA
Ob 2.28 je v Gradišču, občina Vrhnika, voda zamakala v večstanovanjsko hišo. Posredovali so gasilci PGD Vrhnika, ki so na strehi objekta odmašili filter meteorne vode.

SEVNICA
Ob 0.10 je v Pokleku nad Blanco, občina Sevnica, zaradi udara strele zagorelo ostrešje stanovanjske hiše. Gasilci PGD Poklek in Sevnica so stanovanjski objekt, na katerem so začetni požar pogasili stanovalci, zavarovali, razsvetljevali, prekrili s strešniki in ga pregledali s termovizijsko kamero.

ČRNOMELJ
Ob 20.20 je na gasilski dom v Mavrlenu, občina Črnomelj, padla lipa. Gasilci PGD Mavrlen so s pomočjo dvigala odstranili lipo s strehe in jo razžagali ter pokrili streho s strešniki.

D.P.