Pri sosedih kaos zaradi snega, bo prišlo k nam?

23. feb. 2024, ob 13.48
19
110 SEK

Danes do večera bodo na Primorskem in Notranjskem sunki južnega vetra presegali hitrost 70 km/h.

LJUBLJANA„Povsem zimske razmere pa veljajo v Avstriji, kjer v prihodnjih urah pričakujejo obilnejše sneženje. Takšno je stanje na avtocesti A13 proti prelazu Brenner, podobno stanje se v prihodnjih urah pričakuje tudi na A10 med Beljakom in Salzburgom,“ opozarjajo na Facebook strani Info Pot, kjer so dodali poročilo iz Avstrije. Očitno je sosede zajelo močno sneženje.

„Mraz nad severno Italijo vse bolj vpliva na vreme v Avstriji. Običajno dežuje in sneži, včasih tudi obilno. Največ padavin pričakujemo na južni strani Alp med Brennerskim prelazom in Zgornjo Koroško. Meja sneženja se ob severni strani Alp in ob močnejših padavinah na jugozahodu spusti na 600 do 800 m, sicer pa je med 1000 in 1500 m nadmorske višine. Čez dan običajno piha šibak do zmeren jugovzhodni do jugozahodni veter. Najvišje dnevne temperature od 2 stopinji na vzhodnem Tirolskem do 12 stopinj na jugovzhodnem Štajerskem,“ so zapisali na spletni strani Wetter.at, kjer beležijo stanje vremena pri naših severnih sosedih.

Kako bo v Sloveniji?

Popoldne bo oblačno in deževno, predvsem na Primorskem in Notranjskem bo pihal zmeren do močan veter južnih smeri. Popoldne bo oblačno s padavinami, ki bodo obilnejše v zahodni Sloveniji, na vzhodu bo do večera dežja malo. Meja sneženja bo večinoma na nadmorski višini okoli 1500 m, po nekaterih alpskih dolinah pa bi se lahko ob močnejših padavinah spustila do dolin. Na Primorskem in Notranjskem bo pihal zmeren do močan južni veter, ki se bo prehodno okrepil tudi drugod. Najvišje dnevne temperature bodo od 6 do 14, v alpskih dolinah okoli 3 °C.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

:: Sneg do nižin? Takole sporočajo ARSO (nadlani.si)

Zvečer se bo pas dežja od zahoda razširil proti vzhodni Sloveniji, lahko tudi zagrmi. Ponoči bodo padavine hitro oslabele in do jutra večinoma ponehale, jasnilo se bo. Veter se bo umiril. Jutranje temperature bodo od 4 do 9, v alpskih dolinah okoli 1 °C.

Jutri bo več oblačnosti na zahodu, kjer bodo možne manjše plohe, lahko tudi zagrmi. Na vzhodu bo dokaj sončno. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje temperature bodo od 9 do 14, na severozahodu okoli 7 °C.

Danes do večera bodo na Primorskem in Notranjskem sunki južnega vetra presegali hitrost 70 km/h.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: InfoPot

19
110 SEK