• 16.68C Novo mesto
  • 20:58
  • Ned, 26.05.2019
  • Prijava

Prihaja nova pošiljka snega!

Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem do okoli 4 °C.

NOVO MESTO – Ponoči bo oblačno, padavine se bodo okrepile (na Mirni in v Trebnjem sneži od 18.30) in od juga razširile nad večji del države. V notranjosti Slovenije bo snežilo, v nižjih legah Primorske pa deževalo. Najnižje jutranje temperature bodo od -5 do 0, na Primorskem do okoli 4 °C. V sredo bo oblačno s padavinami, ki bodo sredi dneva slabele in prehodno ponekod tudi ponehale. Na Primorskem bo pihala zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od -3 do 1, na Primorskem do 6 °C.

Obeti

V četrtek bo večinoma oblačno, predvsem na jugu in vzhodu bo dopoldne občasno še rahlo snežilo ali rahlo deževalo, popoldne se bodo ponekod oblaki prehodno trgali. V petek bo pretežno oblačno in večinoma suho. V soboto bo na Primorskem delno jasno, drugod pa sprva pretežno oblačno. Čez dan se bo od zahoda postopno jasnilo. Na Primorskem bo pihala burja.

Nad osrednjim Sredozemljem je ciklonsko območje. Z jugozahodnim vetrom v višjih slojih ozračja priteka nad naše kraje malo toplejši in postopno bolj vlažen zrak.

Arso, D.P.