• 26.38C Novo mesto
  • 10:54
  • Sre, 19.06.2019
  • Prijava

Prihaja oktobrski vročinski val?

V torek in sredo bo na Primorskem in v gorah pretežno jasno.

NOVO MESTO – Včeraj so Slovenijo zajele prve padavine, zbudili pa smo se v megleno jutro. Kakšna bo nedelja? Danes bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 19, na Primorskem do 21 °C. Jutri bo spremenljivo do pretežno oblačno, občasno bodo še manjše krajevne padavine. Predvsem v zahodnih krajih bodo tudi daljša obdobja sončnega vremena. Najnižje jutranje temperature bodo od 9 do 14, najvišje dnevne od 16 do 20, na Primorskem do okoli 23 °C.

 

Pri sosedih

Danes bo pretežno oblačno, občasno bo deževalo. Jutri bo še spremenljivo vreme, v krajih zahodno od nas bo povečini suho, drugod bodo občasno še krajevne padavine, Agencija Republike Slovenije za okolje napoveduje za sosednje pokrajine.

Kako kaže?

V torek in sredo bo na Primorskem in v gorah pretežno jasno. Drugod se bo vsaj zjutraj in dopoldne zadrževala nizka oblačnost, ki se bo popoldne ponekod trgala.

Še korak dlje pa gredo pri spletni strani Severe Weather Europe, ki napovedujejo zelo topel oktober. V Evropi naj bi imeli za kar 10 stopinj višje temperature, kot je to dolgoletno povprečje! Najbolj naj bi se ogrelo na Baltiku, topleje pa bo tudi v naših krajih!

D.P.