Prijela osumljenca za brutalno posilstvo 18-letnice

19. jun. 2024, ob 08.59
Posodobljeno pred 1 mesecem
191
80 SEK

V nedeljo ponoči je v Zagrebu prišlo do šokantnega napada, ko je moški z železno palico napadel 18-letno dekle, ji zlomil zapestje in jo nato brutalno posilil. Notranji minister Davor Božinović je novinarjem sporočil, da so osumljenca hitro prijeli zahvaljujoč hitremu in učinkovitemu delu policije.

Napad se je zgodil v zgodnjih jutranjih urah, okoli tretje zjutraj. Po napadu so žrtev takoj odpeljali v bolnišnico, kjer so ji oskrbeli zlomljeno zapestje in lažje poškodbe na glavi. Po prejemu nujne medicinske pomoči so jo odpustili iz bolnišnice.

Minister Božinović je pojasnil, da so policijske sile delovale hitro in koordinirano, kar je privedlo do hitrega prijetja osumljenca. “Policija je uporabila vse razpoložljive operativne metode, kar je omogočilo hitro identifikacijo in prijetje storilca,” je dejal Božinović.

V ponedeljek zvečer je policija objavila posnetek osumljenca, ki ga je zajela nadzorna kamera. Javnost so pozvali k pomoči pri identifikaciji moškega, vendar je minister poudaril, da objava posnetka ni bila ključna za prijetje osumljenca. “Posnetek ni prispeval k prijetju osumljenca, saj ga je policija že našla z uporabo svojih operativnih metod,” je pojasnil Božinović.

Objava posnetka je prišla šele po večernih poročilih, kar je vzbudilo vprašanja novinarjev o časovni usklajenosti objave. Minister je ponovno zatrdil, da je bil posnetek objavljen v skladu s postopki in da to ni vplivalo na uspeh operacije.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Policija nadaljuje preiskavo, medtem ko je osumljenec v priporu. Zoper njega bodo vložene kazenske ovadbe za nasilno dejanje in posilstvo. Minister Božinović je obljubil, da bo policija še naprej skrbno spremljala in preiskovala podobne primere, da bi zagotovili varnost vseh državljanov.

191
80 SEK