Prijeli storilca poskusa ropa bencinskega servisa v Celju

12. apr. 2024, ob 13.31
Posodobljeno pred 24 dnevi
17
50 SEK

Celje, 12. april 2024 – Policija je razkrila identiteto in prijela moškega, osumljenega poskusa ropa na bencinskem servisu na Mariborski cesti v Celju, ki se je zgodil v večernih urah 4. marca letos.

Incident se je zgodil, ko je zamaskiran storilec na kolesu prispel do bencinskega servisa, vstopil v prodajalno in zaposlenemu pod grožnjo pištole zahteval denar. Ko ni uspel pridobiti denarja, je pobegnil s kraja dogodka in s kolesom odbrzel proti centru mesta. Policisti so kmalu po dejanju našli kolo in druge predmete, ki jih je storilec uporabil med ropom in jih med begom odvrgel.

Po intenzivni preiskavi, ki je vključevala zbiranje obvestil, analizo video posnetkov in zavarovanje sledi, so celjski policisti in kriminalisti ugotovili, da je za kaznivo dejanje osumljen 37-letni moški z območja Maribora. V tem tednu so izvedli hišno preiskavo na njegovem domu, kjer so med drugim zasegli pištolo, uporabljeno pri poskusu ropa.

Osumljeni je bil v preteklosti aktiven tudi pri več tatvinah v trgovinah v Celju, kjer je povzročil škodo v višini več kot 500 evrov. Policija je moškega kazensko ovadila za poskus ropa in serijo tatvin.

 

Vir: Policija

Slika: www

17
50 SEK