PU Novo mesto: 13-letnik prevažal še dva otroka

16. feb. 2024, ob 10.03
38
80 SEK

V naselju Marof na območju PP Brežice so policisti včeraj okoli 16. ure zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika osebnega avtomobila Fiat punto. Ugotovili so, da avtomobil vozi 13-letnik, ki je prevažal še dva otroka. Na kraj so poklicali starše in avtomobil zasegli. Zoper starša 13-letnika bodo na sodišče naslovili obdolžilni predlog, sporočajo s PU Novo mesto.

Povzročitelj nesreče z dvema promiloma alkohola

Z omenjene policijske uprave poročajo o še eni nesreči, ki se je zgodila včeraj okoli 22.30  v Bršljinu v Novem mestu. Policisti PP Novo mesto so ugotovili, da je za nesrečo odgovoren 31-letni voznik, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v avtomobil 20-letnega voznika. V nesreči ni bil nihče poškodovan, policisti pa so še ugotovili, da je povzročitelj vozil pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka je imel 0,98 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje in bodo o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče. Zakon o pravilih cestnega prometa za ugotovljene kršitve določa globo v višini 1.500 evrov, vozniku motornega vozila pa se izreče tudi 21 kazenskih točk.

Pester dan

Policisti Policijske uprave Novo mesto so sicer posredovali v 67 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 211 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je hudo poškodoval voznik osebnega avtomobila in osem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki so vozili brez veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj lahke telesne poškodbe, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitev signalno varnostnih naprav in nedovoljenih prehodov državne meje.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

N. D.; Foto: arhiv

38
80 SEK