PU Novo mesto: želel odpeljati domov iz kresovanja, a ga je čakalo neprijetno presenečenje

02. maj. 2024, ob 07.23
40
80 SEK

Na številki 113 so policisti PU Novo mesto prejeli 258 klicev, od tega je bilo 100 dogodkov takšnih, ki so zahtevali policijsko posredovanje. Največ dogodkov je bilo povezanih z mejnimi zadevi in tujci ter javnim redom in mirom.

Kriminaliteta

Trebanjski policisti so obravnavali tatvino bika iz hleva v Jelševcu. 250-kilogramskega bika so neznanci odpeljali ponoči.

Do črnomaljskih policistov je zjutraj pristopil 50-letni domačin, ki se je dan prej peljal z vlakom v Ljubljano. Med vožnjo je odšel v sanitarije, kasneje pa ugotovil, da so mu neznanci v tem času iz nahrbtnika, ki ga je pustil na sedežu, odtujili sončna in korekcijska očala. Povzročili so mu za okoli 150 evrov škode.

Nekaj pred deseto zvečer so Ob Težki vodi v Novem mestu zaradi sproženega protivlomnega alarma na stanovanjski hiši posredovali policisti in intervent zasebno varnostnega podjetja. Po prvih ugotovitvah je storilec vdrl v objekt, a ga je očitno alarm prepodil, saj nič ne kaže, da je uspel kaj odnesti. Je pa lastnikom kljub temu povzročil za okoli tisoč evrov škode.

Gasilci Gasilsko reševalnega centra iz Novega mesta in PGD Kamence so okoli pol enajste zvečer posredovali v Brezju zaradi prijave požara na smetišču. Ob posredovanju in gašenju so posamezniki začeli v gasilce in njihova vozila metati kamenje. Po prvih ugotovitvah so lažje poškodovali vozilo PGD Kamence, več bo znanega bo podrobnem pregledu vozil. Policisti obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja poškodovanja tuje stvari.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

V zgodnjih jutranjih urah je lastnika osebnega avtomobila, ki se je želel odpeljati domov iz kresovanja, čakalo neprijetno presenečenje. Neznanci so mu dodobra stolkli avtomobil, poškodovali pokrov motorja, vrata, vzvratna ogledala, razbili steklo na prtljažnih vratih… Novomeški policisti so opravili ogled kraja, materialna škoda pa po prvih ocenah znaša okoli deset tisoč evrov.

N. D.; Foto: Shuttersotck

40
80 SEK