• C Novo mesto
  • 12:38
  • Čet, 22.02.2024

Najbolj QL december – letos v Krškem

Qlandia Krško je največje pokrito nakupovalno središče v Posavju. Tudi letos so za veseli zaključek leta pripravili zanimive zabavne programe, ki bodo polni veselja, dobre volje, animacije in druženja. V mesecu decembru bodo vsi obiskovalci deležni čarobnih trenutkov ob tem, ko bodo svoje vozičke in košarice polnili z darili za svoj #qlnakup.  

qlandia krsko

QL napovednik dogodkov.

QL dan dobrega počutja

Qlandia Krško skozi celo leto izkazuje družbeno odgovornost z obogatitvenimi programi, ki potekajo v sodelovanju z lokalno skupnostjo. Redno sodelovanje z inštitucijami in društvi poteka v skrbi za zdravje obiskovalcev in zaposlenih preko projekta QL dan dobrega počutja, ki poteka vsak prvi ponedeljek v mesecu. Na stojnicah se pod izbrano temo predstavijo različni ponudniki (Center za krepitev zdravja Krško, NIJZ, Calvodas, čebelarji, Rdeči križ Krško, PU Krško). Tema meseca decembra so PROSTOVOLJCI in solidarnost za medsebojno spoštovanje ter vseživljenjsko učenje.

Brezplačne QL aktivnosti za otroke

Vsako soboto dopoldan se QL animatorke družijo z otroki v kotičku Qlček. Qlandia Krško ima namreč tudi svojo prepoznavno maskoto – papagaja, po imenu Qlček. Animatorke preživljajo čas v kotičku, kjer potekajo vodene animacije in ustvarjalince.

qlandia krsko

Druženje družin v QL Krško.

Vse aktivnosti za otroke so v nakupovalnem središču Qlandia Krško brezplačne. Skozi celo leto so za otroke in družine organizirane brezplačne predstave, ki potekajo vsak zadnji torek v mesecu, s pričetkom ob 17.00 uri. Napovedniki vseh dogodkov so v naprej objavljeni na spletni strani in družbenih omrežjih. Lokalni vrtci in šole skupaj s pedagogi redno pripravljajo zanimive razstave na hodniku nakupovalnega središča ter sodelujejo z ranljivejšimi skupinami pri gibanju, čajankah in drugih oblikah druženja.

QL NAPOVEDNIK ZA MESEC DECEMBER 2023

Prvega decembra bo Qladnia Krško prižgala luči, ob 17.00 uri pa nas bo pozdravila rep skupina BiFriNa3, katere fantje so se letošnjo sezono predstavili javnosti v oddaji Slovenija ima talent. Vse sobote bodo glasbeno popestrili učenci Pevskega studia Anja iz Krškega, otroke pa bodo obiskali in presenetili tudi vsi trije dobri možje:

  • decembra 2023 ob 17.00 pride v Qlandio Krško, SV. Miklavž,
  • decembra 2023 ob 17.00 pride v Qlandio Krško, Božiček,
  • decembra 2023 ob 17.00 pride v Qlandio Krško, Dedek Mraz.
qlandia krsko

QL napovednik dogodkov.

Qlandio Krško bo obiskala tudi Božičkova kočija, ki potuje po vaseh krajevne skupnosti Leskovec pri Krškem. Nakupovalno središče podpira lokalno skupnost in večkrat letno povabi k soustvarjanju programov društva, organizacije, obrtnike in podjetnike.

Kje vse se ustavi Božičkova kočija?

 

QL kotiček Potepinke

Gre za knjižni kotiček, ki je umeščen na hodniku Qlandie Krško, v igralnem kotičku za otroke. Obiskovalci nakupovalnega središča si Potepinke za katere skrbi Valvasorjeva knjižnica Krško lahko vzamejo domov. Potepinke lahko ostanejo njihove za vedno, kakšno rabljeno knjigo, ki je obiskovalci ne potrebujejo več, pa lahko prinesejo v kotiček in odpotovala bo naprej.

Ali je lahko nakupovalno središče tudi eko QL?

Prav je, da se potrošniki zavedamo prostora v katerem sobivamo. Qlandia Krško je v okolici nakupovalnega središča, ob glavni cesti dobila drevesa v sodelovanju z občino Krško.

qlandia krsko

Urejena parkirišča.

Potrošniki se vedno bolj zavedajo uporabe vrečk za večkratno uporabo. Qlandia Krško išče načine, kako skrbeti za #qlsvet #qlplanet. Tudi letos bodo tema decembrske dekoracije prostorov SNEŽAKI. Tema snežaki je tema, ki jo nakupovalno središče v ospredje postavlja vse do QL pustovanja (2024). Je tama, ki že drugo leto zapored sporoča vsem ljudem, da bodo v skrbi do okolja uporabili tisto kar že imajo (dekoracija) na zalogi, ter javnosti predali opomnik, kako trgovske verige vsako leto manj prodajo šalov, kap in rokavic. Otroške žabice zaradi visokih temperatur skoraj več niso iskane ali potrebne v zalogah na policah trgovin. Otroci ne vedo, kaj je mraz, led in kaj je sneg. Tako kot lansko leto, bo tudi letos po prazničnem decembru v Qlandi Krško na ogled Snežakova dežela, v njej pa sneg, ki ga Qlandii Krško iz materialov ponovne uporabe zagotovi KNOF Krško.

Kreativna stena za ustvarjanje

V tem času, ko se prenavlja ena od velikih trgovin, katere otvoritev lahko pričakujete takoj po novem letu, pa so v nakupovalnem središču, v skrbi za EKO QL pregradno gradbeno steno organizirali in preoblikovali v kreativni prostor – na katerega otroci lahko rišejo s kredami.

qlandia krsko

Kreativna stena EKO QL.

Tako snežaki in zima že prihajajo v nakupovalno središče, Qlandia Krško pa se veseli druženja z vsemi obiskovalci, ki ste QL.

#qlekipa, Marketing Qlandie Krško