Ste izbrali ustrezen računovodski servis?

28. dec. 2016, ob 12.05
Posodobljeno pred 18 dnevi
10
290 SEK

Izbira kakovostnega računovodskega servisa je zelo pomembna. S skrbno izbiro računovodskega servisa zmanjšamo tveganja, ki spremljajo poslovanje podjetja.

Obiskali smo dva računovodska servisa, kjer smo dobili nekaj napotkov kako izbrati ustrezen računovodski servis.

Pravi računovodski servis nudi celovito podporo in svetuje podjetju, pazi, da zaupni podatki ostanejo zaupni in računovodske storitve prilagodi stranki. Izbor strokovnega računovodje je prava odločitev za uspešno poslovno pot.

Pred odločitvijo, kdo bo vaš računovodja, si odgovorite na naslednja vprašanja.

Katere storitve nudi računovodski servis?

Ko se odločate za računovodski servis, razmislite, kakšen obseg storitev potrebujete.

 • Vodenje temeljnih poslovnih knjig (dnevnik in glavna knjiga),
 • vodenje registra osnovnih sredstev,
 • obračunavanje plač in drugih izplačil fizičnim osebam,
 • obračunavanja davka na dodano vrednost,
 • sestavljanje računovodskih izkazov in letnega poročila,
 • sestavljanje obračuna davka od dohodkov pravnih oseb/davčnega obračuna akontacije dohodnine od dohodka, doseženega z opravljanjem dejavnosti,
 • poročanja poslovodstvu in lastnikom.

2015-10-08-zrs-1327Ali ima računovodski servis zavarovano poklicno odgovornost?

Računovodski servis mora imeti zavarovano poklicno odgovornost, s tem izkazuje odgovornost v poslu. Z zavarovanjem so pri zavarovalnici krite škode zaradi morebitnih napak ali opustitve poklicne dolžnosti zaposlenih pri opravljanju računovodske dejavnosti.

Ali ima računovodski servis že stranko iz dejavnosti, s katero se ukvarja vaše podjetje?

Pritrdilen odgovor na to vprašanje vam bo pokazal, koliko računovodja pozna posebnosti vaše dejavnosti. Boljše razumevanje dejavnosti zagotovo predstavlja prednost pri izbiri.

Ali kot stranka dobim svojega skrbnika?

Preverite, koliko zaposlenih ima računovodski servis. Preverite, ali vam bodo dodelili skrbnika. Prednost skrbnika je v tem, da pozna vaše podjetje in poslovanje. Sproti vas bo opozarjal na neurejene stvari (na primer, če določen poslovni dogodek ni podprt z ustrezno dokumentacijo). Preverite tudi, kako je urejeno nadomeščanje vašega skrbnika v primeru njegove službene zadržanosti, bolniške odsotnosti ali dopusta.

Tedenski horoskop za vse znake od 8. do 14. julija
Tedenski horoskop nadaljuje sanjske in romantične teme, ki so definirale prejšnjega. Luna narašča po čudoviti mladi luni v raku prejšnjega tedna in izziv je ugotoviti, kdaj je čas za korak napr

Ali je računovodstvo osnovna dejavnost računovodskega servisa?

Če vodja računovodskega servisa poleg računovodskih storitev opravlja še druge dejavnosti, je velika verjetnost, da se posamezni dejavnosti ne utegne posvetiti dovolj. Strokovni vodja računovodskega servisa in vsi zaposleni se profesionalno ukvarjajo izključno z računovodstvom in z njim tesno povezanimi dejavnostmi.

Kakšne računovodske programe uporabljajo v računovodskem servisu?

Z razvojem sodobnih tehnologij so se spremenili načini dela v podjetjih in računovodskih servisih. Ustrezna informacijska tehnologija omogoča prilagajanje računovodskih storitev potrebam uporabnikov. V primeru, da želite vpeljati brezpapirno poslovanje, preverite, ali vam to lahko zagotovijo. Računovodski servisi uporabljajo različne poslovno-informacijske sisteme. Programi morajo biti stabilni, zanesljivi in zakonsko usklajeni informacijski sistemi. Programi omogočajo enostavno povezavo med vašim podjetjem in vašim računovodskim servisom, to je »online računovodstvo«. Omogoča, da se podatki vpisujejo enkrat, pri vas ali pri njih, s tem se prihrani čas za vpisovanje podatkov ter s tem boljše računovodske storitve in manj napak pri vnosu podatkov. Računovodskemu servisu pa omogoči, da se bolje posveti finančni analizi vašega poslovanja in vam svetuje za lažje odločanje v poslu.

Ali računovodski servis posluje skladno s poslovno etiko in kodeksom stanovske organizacije?

Kodeks Zbornice računovodskih servisov je zapis pravil, po katerih se ravnajo člani zbornice pri opravljanju svoje dejavnosti in kot tak predstavlja standard ravnanja zaposlenih v računovodskih servisih.

Ali je računovodski servis član katere od stanovskih organizacij?

Članstvo v stanovski organizaciji velikokrat pomeni, da ima računovodski servis dostop do različnih izobraževanj, izmenjave dobrih praks, obvestil o spremembah zakonodaje, zavezan pa je tudi k spoštovanju poklicnega kodeksa. Zelo pomembno je, da so zaposleni v računovodskih servisih sproti obveščeni o spremembah zakonodaje, prav tako pa je pomembno tudi, da so seznanjeni z zakonodajo, ki je še v pripravi, torej s predlogi zakonov in drugih predpisov. Ena od takih stanovskih organizacij je tudi Zbornica računovodskih servisov (del Gospodarske zbornice Slovenije). Priporoča se, da povprašate, ali je računovodski servis član Zbornice računovodskih servisov.

V katalogu so navedeni računovodski servisi, ki imajo zaposlenega strokovnega vodjo, ki je preveril svoje znanje in pridobil naziv »strokovni vodja računovodskega servisa« ali »preizkušeni računovodja« se zaposleni funkcionalno izobražujejo in imajo sklenjeno zavarovanje poklicne odgovornosti.

kerfin

Na kakšen način v računovodskem servisu skrbijo za varnost poslovnih in osebnih podatkov?

Računovodski servis hrani osebne podatke zaposlenih in vse poslovne podatke o vašem podjetju. Zato je dobro, da vnaprej preverite, kako računovodski servis skrbi za njihovo varnost. Priporočamo, da je varstvo osebnih podatkov s posebnim členom opredeljeno v pogodbi o opravljanju računovodskih storitev med stranko in računovodskim servisom, skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov, ki sistemsko ureja to področje.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Na kakšen način v računovodskem servisu skrbijo za varstvo dokumentnega sistema?

Računovodski servis mora zagotoviti tudi varnostne kopije podatkov o poslovanju svojih strank in ustrezno zaščito pred nepooblaščenimi vdori v svoj računalniški sistem.

Prednosti združitve dveh računovodskih servisov za stranke:

– z večjo kadrovsko zasedbo bomo sposobni sodelovati tudi z večjimi in zahtevnejšimi naročniki

– z večjim računovodskim servisom je tveganje za vaše podjetje manjše

– več izkušenj in znanj na enem mestu

– z združitvijo smo močnejši (skupaj smo močnejši)

– z združitvijo bomo lahko strankam ponudili kakovostnejše sodobnejše tehnologije

– širše delovanje

– poznavanje različnejših področjih

– več različnih storitev povezanih s računovodstvom (davčno svetovanje, priprava razpisne dokumentacije, izterjava…..)

Z izbiro NOVEGA računovodskega servisa boste dobili zaupanja vrednega poslovnega partnerja.

NOVI Računovodski servis bo zaposloval izkušene računovodje z ustrezno strokovno izobrazbo, ki bodo naročniku zagotavljali kvaliteto in varnost pri poslovanju ter ima zavarovano poklicno odgovornost.

NOVI Računovodski servis bo opravljal storitve v skladu z določili Standarda izvajalcev računovodskih storitev, ki ga je izdala Zbornica računovodskih servisov.

Podjetji Kerfin d.o.o. in KDB d.o.o. sta za njihove stranke z novim letom pripravili kar nekaj novosti in prednosti, o katerih vas bomo obvestili v januarski izdaji NaDlani.si.

Iščete zanesljiv in kvaliteten računovodski servis ? Izpolnite spodnje povpraševanje in prejeli boste ponudbo:

  10
  290 SEK