• 27.04C Novo mesto
  • 19:27
  • Tor, 25.06.2019
  • Prijava

Razkrivamo, kdaj bo drevored na Straški cesti padel

Še malo, pa bodo začeli odstranjevati drevesa na Straški cesti, o problematiki katerih smo že poročali. Iz Mestne občine Novo mesto so sporočili, da je stanje drevoreda med Bršljinom in Adrio Mobil že dlje časa neustrezno, saj neprimerna in dotrajana drevesa ovirajo pešce in kolesarje.

NOVO MESTO – V skladu s strokovnim mnenjem ljubljanske Biotehniške fakultete bodo drevesa odstranili, na to mesto pa posadili drevesa ustreznejših vrst, ki jih je menda lažje in cenovno ugodneje vzdrževati. Odstranjevanje dreves bodo začeli naslednji teden, od 22. oktobra do 11. novembra pa bodo predvidoma zasadili nove rastline.

Po zagotovilih občine dela prometa na vozišču ne bodo ovirana, bo pa začasno ovirana uporaba kolesarske steze in pločnika na eni strani ceste, potem pa še na drugi.

Novi vrtec v Bršljinu

Bodo pa naslednji teden podpisali tudi pogodbo z izvajalcem gradnje novega vrtca v Bršljinu. Izbrali so podjetje Markomark Nival, d. o. o., projekt pa so ocenili na 1,008.000 evrov z DDV. Rok za izvedbo projekta je 270 dni, če bodo izpolnjeni vsi pogoji, pa bodo z gradbenimi deli lahko začeli ob koncu leta.

Vir: Občina Novo mesto, M. S.