Rekordni milijonar Slovenije prevzel svojo nagrado

08. may. 2024, ob 13.59
Posodobljeno pred 7 dnevi
4
70 SEK

Na Loteriji Slovenije je danes zjutraj prevladalo vzdušje prave euforije, ko je eden srečnih igralcev prevzel svoj dobitek v višini 60 milijonov evrov, kar je doslej najvišji loterijski dobitek v Sloveniji. Ta izjemni znesek je bil razdeljen med zmagovalca, ki sta prejela 51 milijonov evrov in njunimi občinami, ki sta zabeležili priliv devet milijonov evrov.

Dobitnik, katerega identiteta ostaja skrivnost, je svoj srečni listek oddal preko spletne strani loterija.si. Izžrebane številke 2, 3, 6, 15, 35 in dodatni številki 1 in 3 so se izkazale za zmagovito kombinacijo, ki je zmagovalca popeljala do življenjske spremembe. Zanimivo je, da je podoben vložek imel tudi igralec iz Nemčije, s katerim si je naš srečnež razdelil skupni znesek 120 milijonov evrov.

Eurojackpot, ki je začel z delovanjem leta 2012, je v Sloveniji že proizvedel štiri glavne dobitke, med njimi je ta zadnji 60-milijonski dobitek še posebej izstopajoč. Poleg teh so bili izžrebani tudi dva dobitka 5 + 1, ki sta presegla milijon evrov, kar je Slovenijo pripeljalo do šestih Eurojackpot milijonarjev.

Od začetka prirejanja igre so slovenske občine prejele skupno 21,2 milijona evrov davkov od izplačanih dobitkov. Ta sredstva so bila porabljena za številne lokalne projekte, kot so prizidek k Zdravstvenemu domu Grosuplje in gradnja znamenite fontane piva v Žalcu.

Kljub velikemu zanimanju javnosti, podrobnosti o srečnem dobitniku ostajajo neznane, prav tako občina, ki je prejela devetmilijonski davčni priliv, ni dala uradnega komentarja. Ta rekordni dobitek bo nedvomno spodbudil še večje zanimanje za igro, ki že tako uživa veliko popularnost po vsej državi.

Kje zobozdravstvene storitve rušijo rekorde v cenah?
Ali ste vedeli, da so lahko cene za enako zobozdravstveno storitev v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji različne tudi do skoraj 3-krat? Pri izbiri pravega zobozdravnika ni samo strokovnost tista, ki šteje – pomembna je tudi cena. Primerjava cen za zobne prevleke, mostičke, implantate in zobne aparate lahko razkrije presenetljive razlike.

4
70 SEK