Resne obtožbe proti Timu Matavžu, nasilje v družini pretresa športno javnost

25. apr. 2024, ob 10.05
Posodobljeno pred 2 mesecema
119
90 SEK

Eden izmed najbolj znanih slovenskih nogometašev, Tim Matavž, se sooča z resnimi obtožbami nasilja v družini. Kot dolgoletni član slovenske reprezentance in trenutno igralec hrvaškega kluba HNK Gorica, je Matavž postal predmet policijske preiskave po prijavi, ki so jo organi pregona prejeli 9. aprila na območju Policijske uprave Nova Gorica.

Tim Matavž

Po poročanju Slovenskih Novic, naj bi Matavž fizično napadel svojo ženo, s katero je poročen od leta 2014 in ima tri otroke. Neuradne informacije navajajo, da je bilo nasilje nad ženo večkratno, vključno s fizičnimi poškodbami, grožnjami in žalitvami. Kot posledica teh obtožb so mu organi izrekli prepoved približevanja ženi in otrokom, ukrep, ki se v Sloveniji izreče le v najbolj skrajnih primerih.

Ta novica prihaja v času, ko se Matavž in njegova žena nahajata v postopku razveze. Njegov odvetnik, Jernej Velikonja, je medijem posredoval, da zaradi zaščite otrok in tekočih postopkov ne morejo podati več informacij. Potrdil je, da Matavž dejanj ni zanikal in da so seznanjeni le z delom postopkov, ki tečejo.

Tim Matavž, ki je svojo nogometno kariero zaznamoval z visokim prestopom v nizozemski PSV, s čimer je postal drugi najdražji slovenski nogometaš v zgodovini, zdaj stoji pred pravnimi izzivi, ki bi lahko imeli daljnosežne posledice ne samo za njegovo osebno življenje, ampak tudi za njegov profesionalni ugled.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Policija in pristojne institucije, vključno z državnim tožilstvom in centrom za socialno delo, nadaljujejo s preiskavo. Zadeva je pritegnila veliko pozornost tako v športnih krogih kot v širši javnosti, saj odpira vprašanja o vplivu zasebnega življenja športnikov na njihovo profesionalno pot in kako se športne organizacije odzivajo na obtožbe tako resne narave.

Tožilstvo bo po zaključku preiskave odločilo o morebitni vložitvi kazenske ovadbe, kar bi lahko imelo za Matavža resne pravne posledice. Medtem pa javnost in navijači z zaskrbljenostjo spremljajo razvoj dogodkov, ki so v popolnem nasprotju z junakaško podobo, ki jo Tim Matavž uživa na nogometnih igriščih.

Vir: N1info

119
90 SEK