• C Novo mesto
  • 19:37
  • Pet, 22.09.2023

Robert Golob odpikal ministra, odstopno izjavo je napisal kar Golob

Golob pa je njegovo odstopno izjavo že poslal v DZ, več bo pojasnil v izjavi za javnost.

LJUBLJANA – Minister za zdravje Danijel Bešič Loredan je danes podpisal odstopno izjavo, je izvedela STA. Predsednik vlade Robert Golob je njegovo odstopno izjavo že poslal v DZ.

Bešič Loredan je za Radio Slovenija povedal, da se je danes sredi dneva dobil s premierjem Golobom. Sestanek je trajal nekaj minut. Golob je ministru na mizo položil že napisano odstopno izjavo. Minister je dejal, da jo je samo podpisal in odšel.

Robert Golob nič več predsednik vlade? Tako namiguje dober poznavalec slovenske politike (nadlani.si)

Golob pa je njegovo odstopno izjavo že poslal v DZ, več bo pojasnil v izjavi za javnost.

Obvestilo o odstopu se mora uvrstiti na dnevni red seje DZ najkasneje v sedmih dneh po prejemu obvestila. Ministru bo funkcija s tem prenehala.

Predsednik vlade mora nato v desetih dneh po prenehanju funkcije ministra predlagati novega ministra ali obvestiti državni zbor, da bo funkcijo tega ministra začasno opravljal sam ali jo poveril drugemu ministru.

Ko bo predlagan, se bo kandidat za novega ministra najprej tri dni in najkasneje sedem dni po vložitvi predloga predstavil pristojnemu delovnemu telesu državnega zbora.

O tem, da se bo Bešič Loredan moral posloviti z ministrske funkcije, se je ugibalo že nekaj časa. Kritike na njegovo delo naj bi letele tudi iz koalicije, čeprav so še te dni v Svobodi govorili, da minister še uživa podporo stranke Svoboda. Z javnimi kritikami pa ni skoparil zlasti vodja strateškega sveta za zdravstvo Erik Brecelj. SDS pa je nedavno zoper njega vložila interpelacijo.