• C Novo mesto
  • 06:32
  • Tor, 18.05.2021

Roglič dal vsem lekcijo in postal zmagovalec Dirke po Baskiji!

Rogličeva ekipa Jumbo Visma pelje domov na Nizozemsko vse majice, ki jih je bilo moč osvojiti na dirki.

BILBAO – Primož Roglič je na zadnji etapi 60. dirke po Baskiji zasedel 2. mesto, v skupnem seštevku pa je naš as zasedel 1. mesto, zadnji dan dirke si je nazaj oblekel rumeno majico, ki jo je v 4. etapi osvojil Američan Brandon McNullty.

Pogačar tretji

V skupnem seštevku je bil drugi Rogličev moštveni kolega Danes Jonas Vingegaard (52 sekund zaostanka), tretji pa Tadej Pogačar (UAE, 67 sekund zaostanka).

Vse majice

Rogličeva ekipa Jumbo Visma pelje domov na Nizozemsko vse majice, ki jih je bilo moč osvojiti na dirki. Roglič je dobil tri (skupna zmaga, klasifikacijske točke, točkovanje gorskih ciljev), Jonas Vingegaard pa je bil najboljši mladi kolesar.

Primož Roglič je pokazal, da je vnovič v izjemni formi. Čeprav je prišel s pomlajeno ekipo, je dokazal, da je v tem hipu številka ena in pika!

Današnjo kraljevsko etapo, med krajema Ondarroa in Arratejem, dolga je bila 111.9 kilometra, imela pa je sedem gorskih ciljev, je odločil slabih 60 kilometrov pred ciljem, ko je za sabo pustil tako Tadeja Pogačarja kot McNultyja. Še več, Nullty je zaostal, Roglič pa mu je že med dirko vzel majico vodilnega. A lokomotiva iz Zasavja je vlekla dalje! Tam, kjer je najtežje, je napadel Roglič. To pot si je izbral najtežji vzpon na Krabelin.

Pot je nadaljeval skupaj z Britancem Hughom Carthyjem in Francozom Davidom Gaudujem. Prvi je odpadel na zadnjem, sedmem vzponu, Francoz in Rogla sta nadaljevala, končnega sprinta pa ni bilo, saj je Roglič pustil Francoza kot prvega v cilj. Veselila sta se oba, David etapne zmage, Rogla pa že druge skupne zmage Po Baskiji!

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Jumbo Visma