Rotvajler napadel sedemletnico

30. maj. 2024, ob 12.42
Posodobljeno pred 2 mesecema
17
50 SEK

V sredo zvečer se je v kraju Lučane na avstrijskem Štajerskem zgodila tragična nesreča, ko je pes pasme rotvajler napadel sedemletno deklico. Deklica, ki je bila z očetom na obisku pri sorodnikih, je utrpela hude poškodbe in je bila s helikopterjem prepeljana v deželno bolnišnico v Gradcu.

Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA in nemške dpa, sta sorodnika, pri katerih sta bila deklica in njen oče na obisku, lastnika dveh rotvajlerjev. Ob prihodu je eden od psov nenadoma stekel proti deklici in jo ugriznil v zgornji del telesa. Zaradi resnosti poškodb so reševalci hitro ukrepali in deklico prepeljali na zdravljenje.

Ta tragični dogodek ponovno odpira vprašanja o varnosti in odgovornosti lastnikov psov, še posebej pasem, ki so znane po svoji moči in potencialno nevarnosti. Rotvajlerji so sicer pogosto opisani kot zvesti in zaščitniški, vendar je nujno, da so pravilno vzgojeni in nadzorovani, da se preprečijo takšni incidenti.

Policija preiskuje okoliščine napada in preverja, ali so bili psi pravilno zavarovani in ali so lastniki upoštevali vse varnostne predpise. Medtem pa se lokalna skupnost sprašuje, kako bi se lahko tovrstnim tragedijam izognili v prihodnje.

17
50 SEK