• 17.85C Novo mesto
  • 07:57
  • Čet, 06.08.2020

Saj to je rekordno izplačilo božičnice pri nas, nakazali bodo kar 2.650 evrov

Letošnje še večinoma ugodne gospodarske razmere se bodo poznale tudi zaposlenim pri nagrajevanju ob koncu leta. Kar nekaj podjetij je namreč povedalo, da bodo nagrade ob koncu leta višje kot lani.

Tile bodo najvišje

Glede na odgovore najuspešnejših velikih podjetij, ter nekaterih bank in zavarovalnic, ki so jih na Financah povprašali o nagrajevanju zaposlenih ob koncu leta, bodo najvišje božičnice izplačali zaposlenim v škofjeloški tovarni ulitkov LTH Castings, in sicer 2.650 evrov.  GEN-I prejme 1.712,11 evra bruto božičnice. Ob tem pravijo, da GEN-I redno nagrajuje zaposlene v primeru poslovne uspešnosti, in sicer v prvi polovici leta, po znanih rezultatih poslovanja. Krka prejme 1.700 evro bruto božičnice. Dvakrat letno tudi nagradijo vse zaposlene, z izjemo članov uprave. V Novi KBM bodo letos izplačali 1.142 evrov bruto božičnice, kar je 223 evrov več kot lani. Do nje bodo upravičeni vsi, ki so bili v banki zaposleni 1. 12. 2019.

Nagrade za delovno uspešnost

Z bonusi oziroma nagradami za delovno uspešnost pa božičnico nadomeščajo v  Dewesoftu, OMV-ju, Iskri, Danfossu in pri Akrapoviču, kjer pravijo, da so lahko pri posameznikih z dobro oceno te celo višje od plače.

Lidl dvakrat več kot Hofer

In če pogledamo še nekatere trgovce: višina nagrade za poslovno uspešnost v Lidlu bo letos znašala 410 evrov bruto, v Hoferju pa 240. V Sparu zneskov ne navajajo, v Mercatorju pa se o višini izplačil še pogajajo.

NaDlani.si; Foto: arhiv