• 29.88C Novo mesto
  • 15:50
  • Pet, 07.08.2020

Se odpravljate na Hrvaško? To bi vas lahko doletelo ob vrnitvi v Slovenijo

Minister za zdravje Tomaž Gantar je včeraj na POP TV izrazil zaskrbljenost zaradi novih primerov okužb na Hrvaškem. »Seveda me skrbi, strah me je, da bi se situacija poslabšala,« je povedal v oddaji 24UR ZVEČER. »Hrvaška v resnici postaja epidemiološko nevarna država, tudi glede ponovnega širjenja virusa v Sloveniji. Skrb je na mestu.«

Minister je državljane, ki se odpravljajo na Hrvaško, opozoril, da se lahko zgodi, da ob povratku v državo naletijo na karanteno, če ne bodo spremljali obvestil. »Glede na to, da se Hrvaška giblje v nevarnem območju, je ta nevarnost realna,« je dodal.

Nacionalni inštitut za javno zdravje (Nijz) je sicer v ponedeljek sporočil, da Hrvaška kljub povečanemu številu okuženih ostaja na seznamu epidemiološko varnih držav, iz katerih je mogoče v Slovenijo vstopiti brez karantene in potrjenega negativnega testa na novi koronavirus, ki ne sme biti starejši od treh dni. Takšne države imajo manj od 10 novih okužb na 100 tisoč prebivalcev v zadnjih 14 dneh in skupaj 10 tisoč testov na milijon državljanov.

NaDlani.si; Foto: youtube