Šentlovrenško šolo so preoblekli

13. dec. 2013, ob 16.15
Posodobljeno pred 6 meseci
7
80 SEK

V Šentlovrencu so zaključili energetsko sanacijo tamkajšnje podružnične šole. Otroci se bodo v nove prostore preselili v začetku prihodnjega leta, ko bodo zaključili še vzdrževalna dela.

 

ŠENTLOVRENC – Občina Trebnje je v Šentlovrencu zaključila energetsko sanacijo tamkajšnje podružnične šole, s katero so vzpostavili boljše pogoje in zmanjšali negativne vplive na okolje. Skupna vrednost investicije je skoraj 300.000 evrov, od tega je občina iz kohezijskega sklada na prvem razpisu za energetsko sanacijo stavb v javni lasti pridobila 180.000 evrov, nekaj manj kot 120.000 je zagotovila sama.

V sklopu del so v celoti izolirali fasado šole z novim ometom, dodatno so izolirali podstreho, tla v pritličju in klet, zamenjali so tudi vsa okna. Vgradili so še nove svetilke, zamenjali radiatorske termostatske ventile, namestili prezračevalne naprave in razvod za prezračevanje ter vgradili nov ogrevalni sistem s kotlom na leseno bio maso.

Občina je v sodelovanju z Osnovno šolo Trebnje poleg energetske sanacije izvedla še nujna vzdrževalna dela, in sicer zamenjavo vseh svetil, ureditev podstrešja, napeljavo toplotne sanitarne vode v vse učilnice, brušenje in lakiranje parketov, pleskanje celotne stavbe in sanacijo sten, ureditev dostopov v stavbo in sanacijo radona v stavbi. Ker vzdrževalna dela zaradi slabih vremenskih del še niso končali, se bodo otroci v nove prostore preselili v začetku prihodnjega leta.

Občina Trebnje je bila sicer uspešna tudi na drugem javnem razpisu Ministrstva za infrastrukturo in prostor za sofinanciranje energetske sanacije stavb v lasti lokalnih skupnosti. Za naložbo Osnovne šole Trebnje, ki je skupaj vredna 500.000 evrov, je iz kohezijskega sklada pridobila 350.000 evrov nepovratnih sredstev. Dela, ki bodo zajela energetsko sanacijo telovadnice, bodo začeli v letu 2015.

Okus poletja: 5 receptov za osvežilne limonade
S svojo bledo rumenkasto barvo, kiselkastim okusom in pravo zakladnico vitaminov limonada gasi žejo že veliko generacij. Današnji podatki kažejo, da sladkan sok limone najbrž izvira iz Azije, od

 

Občina Trebnje
(Foto: Mojca Smolič)

os sentlovrenc

7
80 SEK