Serija vlomov in incidentov pretresa Maribor in Ptuj

23. apr. 2024, ob 15.01
Posodobljeno pred 2 mesecema
18
90 SEK

Mariborska policijska uprava poroča o nizu kriminalnih dejanj in incidentov, ki so zaznamovali preteklih 24 ur na območju Maribora in Ptuja. Med najbolj odmevnimi je vlom v prodajalno očal na Ptuju, kjer je neznani storilec skozi vhodna vrata vstopil v prostor in odtujil veliko količino dragocenih očal, povzročivši škodo v višini skoraj 35 tisoč evrov. Policija intenzivno išče storilca, ki je z vlomom povzročil veliko materialno škodo.

V Mariboru je prav tako prišlo do vloma v poslovni prostor, kjer je bil odtujen blagajniški predal z gotovino. Skupna ocenjena škoda tega incidenta znaša približno 25.000 evrov. Vlomilci so po odhodu pustili za sabo prizorišče kaosa, kar dodatno otežuje preiskavo.

Na območju Pobrežja pri Mariboru je istočasno zagorela garaža, v kateri so bila shranjena razna orodja in drugi predmeti. Med gašenjem požara se je ena oseba poškodovala, nastala materialna škoda pa je po nestrokovni oceni policistov znašala okrog 30.000 evrov.

 

V Radizelu so obravnavali voznika, ki je vozil brez veljavnega vozniškega dovoljenja in z neregistriranimi tablicami. Vozniku je bilo vozilo zaseženo, proti njemu sledi obdolžilni predlog.

Mariborski policisti so prav tako obravnavali več tujcev, ki so nezakonito prečkali mejo. Na območju Policijske postaje Gorišnica so obravnavali pet tujcev, med katerimi so bili trije državljani Sirije in dva državljana Iraka. V Cirkulanah so policisti obravnavali voznika, državljana Poljske, ki je v vozilu prevažal več tujcev (pet državljanov Sirije), postopki s tujci še potekajo.

Ortodont na napotnico: kako izbrati pravega ortodonta za vašega otroka
Ortodontska oskrba je ključen člen pri zagotavljanju zdravega in lepega nasmeha, še posebej pri otrocih in mladostnikih. Kako hitro do ortodonta na napotnico, katere so prednosti ortodontske oskrbe

Med 5. uro včeraj in 5. uro danes je Mariborski operativno-komunikacijski center prejel 240 klicev, od tega 88 interventnih. Policisti so obravnavali 16 kaznivih dejanj, pet prometnih nesreč prve kategorije in tri druge kategorije, poleg tega pa so zabeležili sedem prijav kršitev javnega reda in miru. Dogajanje v regiji ostaja napeto, saj policija nadaljuje z intenzivnimi preiskavami vseh teh incidentov.

Vir: PU Maribor

18
90 SEK