• C Novo mesto
  • 23:22
  • Pet, 12.08.2022

Sevnica – Mladim prijazna občina

Občina Sevnica je ena od šestih občin, ki so letos prejele certifikat Mladim prijazna občina. Certifikat je priznanje tistim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja lokalnih mladinskih politik.

 

SEVNICA – V Mariboru so konec novembra pripravili slavnostno podelitev certifikatov Mladim prijazna občina. Certifikat, ki ga pod častnim pokroviteljstvom predsednika RS Boruta Pahorja podeljuje Mladinski svet Ajdovščina v sodelovanju s Skupnostjo občin in v letos tudi z Evropsko prestolnico mladih Maribor 2013, je med šestimi občinami prejela tudi občina Sevnica. Prevzel ga je podžupan Janez Kukec.

Slovenija je v dveh letih od začetka podeljevanja certifikatov tako bogatejša za  trinajst lokalnih skupnosti, ki ustvarjajo pogoje za življenje in razvoj mladih v domačem lokalnem okolju.

Certifikat spodbuja lokalne skupnosti, da odigrajo svojo vlogo pri vzpostavljanju mladim prijaznejšega okolja in s tem oblikovanju odgovornega odraslega državljana. Kot prednostna področja pri osamosvajanju mladih je pri certifikatih izpostavljeno politika izobraževanja, zaposlovanje, stanovanjska politika, politika informiranja mladih, participacija, mladinsko organiziranje in mobilnost.

Certifikat je priznanje tistim lokalnim skupnostim, ki uspešno izvajajo ukrepe s področja lokalnih mladinskih politik in hkrati opominja preostale lokalne skupnosti na potrebno po sistematičnem obravnavanju področja mladih na lokalni ravni. Hkrati pa predstavlja tudi konkretno usmeritev, kako izboljšati stanje na področju lokalnih mladinskih politik v lokalnih skupnostih, in spodbuja lokalne oblasti k nadaljevanju dela na tem področju.

 

Mojca Pernovšek,
KŠTM Sevnica
(Foto: KŠTM Sevnica)

e-bike
poletni festival