• 6.36C Novo mesto
  • 03:54
  • Sre, 20.11.2019

Siti krožnih tokov in zastojev, hočejo šolo!

Zdi se, da bolj kot nov krožni tok moti odpiranje nove fronte na prometnici, kar ima za posledico čakanje in obvoze.

TREBNJE – Letos je občina Trebnje dokončno uredila krožni tok pri Mercatorju, s pomočjo krožnega prometa so „rešili“ začasno promet pri Kmetijski zadrugi Trebnje. A v Trebnjem se bo vrtelo dalje! Prihaja novi krožni tok!

Do 15. aprila

„V teh dneh Občina Trebnje usklajuje podrobnosti za načrt krožišča pri gostilni Meglič, ki bo nadomestil semaforizirano križišče. Na posnetku je vizualizacija, ki so jo pripravili projektanti. Pričetek gradnje je v dogovoru za 1. marec 2019 in v kolikor bo vreme dopuščalo, bo gradnja zaključena 15. aprila. Takrat pa se tudi pričnejo dela na novem trgovskem objektu v neposredni bližini. Z zdajšnjimi posegi na mestni cesti v Trebnjem bomo povečali pretočnost in povečali varnost, zato prosimo za vaše razumevanje,“ so zapisali na Facebook strani Občine Trebnje.

Vsi za razliko od občine niso tako navdušeni nad izvedbo. Zdi se, da bolj kot nov krožni tok, moti odpiranje nove fronte na prometnici, kar ima za posledico čakanje in obvoze.

Kako se dela na gradbišču?

„Zadeva zgleda zelo lepo, ampak če se že gre v projekt je treba uredit obvoze in pretočnost prometa. Lep primer imamo sedaj, projekti krožišča pri Kmetijski zadrugi naj bi bili končani do 30.08..2018, to pomeni pred začetkom šole in vrtca. Izvajalci se naj držijo terminov, drugače naj za to odgovarjajo in plačajo penale. Žalostno je, da imamo v poletnem času dan do 21. ure zvečer, delajo pa do 16. ure. Logično, da ne more biti zadeva končana do termina. Tudi sam sem podjetnik in vem, kako se je treba organizirati, da lahko zadevo urediš tako, kot je treba, drugače se ne moreš iti takšnega projekta. Davek tega smo mi uporabniki,“ je na Facebooku zapisal podjetnik Boštjan Vovk.

„Neverjetni ste, iz ene zapore v drugo rinete. In Kar tolazite se da bo v mesecu in pol narejeno. Jurcicevo pacate ze skoraj 2 meseca in tudi priblizno se ni videti konca, kaj sele urejanje “kroznega” pri kmetijski zadrugi,“

in

„ Saj je pohvalno, da se kaj dela. Ampak dajte kaj dokončat. Krožišče pri KZ ste zaprli, prevoznega obvoza na Temeniško pot pa ni. Tako se ne more in ne sme delati!“

in

„Mene zanima vizualizacija za novo šolo!“

in

„Torej imamo v Trebnjem krogofila. Še letališko pisto naj naredijo, da bo vsa dolina v asfaltu oz. luknjah.“

D.P.