• 19.93C Novo mesto
  • 22:44
  • Pet, 10.07.2020

Slabe novice za Dolenjsko glede koronavirusa, 85 novih okužb na Hrvaškem

V petek so opravili 878 testov na okužbo z novim koronavirusom. 14 testov je bilo pozitivnih, kar kaže na slabšanje epidemiološke situacije v Sloveniji.

V bolnišnicah se trenutno zdravi 8 zbolelih s covid-19, sporoča vlada. Na intenzivni negi je eden. Skupno so doslej iz bolnišnic izpustili 297 ljudi, ki so preboleli covid-19. V petek ni umrl nihče z novim koronavirusom. Skupno je doslej za to boleznijo v Sloveniji umrlo 111 ljudi.

Po dve okužbi so odkrili v občinah Ljubljana, Koper, Pivka in Straža. Socialna razdalja se preslabo upošteva, meni vladni govorec Jelko Kacin. Petkovi pozitivni brisi potrjujejo, da ljudje preslabo upoštevajo socialno razdaljo 1,5 metra, je na družbenem omrežju Twitter zapisal vladni govorec Jelko Kacin. Socialna razdalja je po njegovih besedah ključna za soočanje z virusom. “Sekundarne okužbe naj zdrznejo vsakogar, opozorila stroke moramo dosledno upoštevati,” je pozval.

Kaj pa Hrvaška?

Na Hrvaškem so danes po neuradnih informacijah potrdili 85 novih okužb s koronavirusom, poroča portal regionalne televizije N1. Od tega so jih največ, 39, potrdili v Zagrebu, 29 pa v osiješko-baranjski županiji. Še en primer so v zadnjem dnevu potrdil tudi v Istri, po poročanju Novega lista pa so dve okužbi potrdili tudi na otoku Krk.

NaDlani.si; Foto: Shutterstock