• -2.04C Novo mesto
  • 03:21
  • Pet, 03.04.2020

Slovenci pomagali Hrvatom z gasilsko opremo

Hrvaški gasilski kolegi so na pobudo radovljiških gasilcev prejeli kar 2 tovornjaka opreme. Med donirano opremo niso manjkali ne nahrbtniki, čelade, gasilske obleke in škornji, ne več so metrov cevi in motorne žage.

SLOVENIJA, HRVAŠKA –  Gasilci iz prostovoljnega društva Tisno z območja Šibenika so poudarili, da so gasilci bratje, ki jih ne zanimajo meje med državami. Potrdili so, da so od slovenskih kolegov prejeli kar 2,5 tone še kako potrebne gasilske opreme. Precej svoje opreme so namreč izgubili v minulih požarih.

Zbiranje opreme je sprožil slovenski gasilec, predsednik prostovoljnih gasilcev iz Radovljice Igor Marijan, ki je bil na dopustu v Tisnem

Ko je spoznal, kako razsežni so požari pri Splitu, je kolegom iz Tisnega takoj ponudil pomoč. Pridružili so se mu tako gasilci iz Radovljice kot 18 slovenskih prostovoljnih gasilskih društev ter tudi slovenski Rdeči križ, ki je prispeval medicinsko opremo. Skupaj so se dogovorili, kaj hrvaški gasilci najbolj potrebujejo, in vse potrebno tudi zbrali. V četrtek so iz Slovenije pripeljali dva tovornjaka gasilske opreme.

“Gasilci smo bratje, kot je povedal kolega iz Slovenije, nam ni mar za politiko in Piranski zaliv, za gasilce ni meja,” je za hrvaške medije povedal poveljnik PGD Tisno Tome Belakušić ob prevzemu donacije iz Slovenije.

Iz Tisnega so sporočili, da si bodo opremo razdelila prostovoljna gasilska društva v šibeniško-kninski županiji.

Pripravila: Monika Mrše

Slovenci pomagali Hrvatom z gasilsko opremo
1 od 1
Kliknite na sliko za prikaz celotne slike.