• C Novo mesto
  • 04:08
  • Pon, 23.05.2022

Slovenci žurali v Beogradu, domov pripeljali okužbe s COVID-19!

NIJZ je v kontaktu tudi s turistično agencijo, ki je organizirala potovanje, piše na spletni strani NIJZ.

BEOGRAD – Med udeleženci organiziranega potovanja z vključenim silvestrovanjem v Beogradu je epidemiološka služba Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) zaznala nekaj potrjenih primerov okužbe z novim koronavirusom. Ugotovili so, da vse osebe, ki so bile na potovanju, predstavljajo visoko tvegani kontakt, zato so večino njih napotili v karanteno.

NIJZ je v kontaktu tudi s turistično agencijo, ki je organizirala potovanje, piše na spletni strani NIJZ. Po navedbah TV Slovenija (TVS) naj bi bilo v karanteni zaradi stika s tistimi, ki so silvestrovali v Beogradu, do 500 ljudi. Vanjo niso napotili le oseb, ki izpolnjujejo izjemo od karantene na domu, pojasnjujejo na NIJZ. Na silvestrovanje je po poročanju TVS potovalo več kot 600 potnikov in članov ekipe turistične agencije. Večina jih je izpolnjevala pogoj preboleli ali cepljeni (PC), ostali so bili testirani. Izpolnjevanje pogoja so preverjali pred odhodom in pred vrnitvijo, so pojasnili.

Gre za turistično agencijo Kolegium Mondial Travel, kjer so za TVS povedali, da so prve informacije o okužbah dobili preko družbenih omrežij. Vse udeležence silvestrovanja so zato pozvali, naj opravijo preventivni hitri test in se preventivno samoizolirajo.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: Pixbay