Slovenija ima milijonarja, padel najvišji mogoči dobitek na Eurojackpotu

23. apr. 2024, ob 23.23
Posodobljeno pred 2 mesecema
94
90 SEK

Padel je Eurojackpot in to po dvanajstih žrebanjih brez glavne nagrade! 120 milijonov evrov vredni glavni dobitek na Eurojackpotu sta si razdelila igralca iz Slovenije in nemške dežele Severno Porenje-Vestfalija. Izžrebane številke so bile 2, 3, 6, 15, 35 ter dodatni 1 in 3. Gre za najvišji mogoči dobitek na Eurojackpotu, potem ko so leta 2022 to mejo z 90 dvignili na omenjenih 120 milijonov evrov.

Kako poteka Eurojackpot?

Garantirani sklad za glavni dobitek jackpot znaša deset milijonov evro, kar pomeni, da je v skladu za glavni dobitek vedno najmanj deset milijonov evrov, narašča pa lahko do največ 90 milijonov evrov. Žrebanje dobitne kombinacije poteka s pomočjo žrebalne naprave. Za tekoči krog Eurojackpota se iz bobna, v katerem je 50 žogic s številkami od 1 do 50, izžreba pet številk in iz bobna, v katerem je 10 žogic s številkami od 1 do 10, dve številki. Glavni dobitek jackpot (dobitek 5 + 2) imate, če ste pravilno napovedali vseh sedem številk. V igri Eurojackpot je kar 12 kategorij dobitkov, navajajo na spletni strani Loterije Slovenije.

Jackpot je bil  trikrat vplačan v Sloveniji. Prvega, ki je bil vreden 21 milijonov evrov, je igralec vplačal konec leta 2013 v Grosuplju, drugega v vrednosti 28,2 milijona evrov poleti 2014 v Žalcu ter tretjega leta 2022 v Rogaški Slatini, ko  je bil glavni dobitek vreden 11,1 milijona evrov. Poleg omenjenih treh glavnih dobitkov je leta 2018 igralec na Jesenicah vplačal še dobitek 5+1, vreden 2,2 milijona evrov.

Nova pravila, še več denarja

Dodajmo, da je 25. marca 2022  žrebanje za Eurojackpot praznovalo že 10. obletnico obstoja. Za ta mejnik so se odgovorni odločili oblikovati še dodatna nova pravila, ki so med sodelujočimi požela val navdušenja, saj naj bi bila z novimi pravili za sodelujoče igra še bolj dobičkonosna. Če je pred tem datumom letos žrebanje potekalo vsak petek, so zdaj praktično podvojili možnosti osvojitve denarnih nagrad, saj se po novem žreba tudi vsak torek. Prav tako so dvignili najvišjo možno nagrado iz 90 na 120 milijonov evrov. Žrebanje je tako še dodatno pridobilo na priljubljenosti in vsak teden znova privabi nove sodelujoče, ki si želijo z denarnimi nagradami zagotoviti boljšo in bolj varno prihodnost.

Majhne navade, ki vam bodo pomagale dvigniti energijo
Se tudi vam pogosto dogaja, da se čez dan počutite utrujeno, brez moči, volje in motivacije kljub temu, da ste spali zadostno število ur? Seveda je to lahko posledica nekvalitetnega spanca, stresa

N. D., Foto: arhiv

94
90 SEK