• C Novo mesto
  • 21:25
  • Ned, 13.06.2021

Slovenija ogorčena nad Hoferjom, sedaj prišlo do preobrata

»V mesecu decembru, ko se proda največ časopisov, se Hofer Slovenija odloči prepovedati prodajo Kraljev ulice pred svojimi poslovalnicami. Odvratno, odvratno, odvratno socialno čiščenje, onemogočanje preživetja najrevnejšim,« podobnih zapisov je na stotine, vsi izražajo ogorčenje nad priljubljenim slovenskim trgovcem.

Od vključno 11. 12. 2019 je namreč Hofer prepovedal ponujanje Kraljev ulice pred svojimi poslovalnicami na področju celotne Slovenije, se glasi razglas, ki je razburil javnost. Zanimivo pa je, da se prepoved začne ‘šele’ 11. decembra, ravno v času, ko se povečajo praznični decembrski nakupi. Nekateri kupci so zaradi te prepovedi že napovedali bojkot Hoferjevih trgovin.

»S strani kupcev in tudi zaposlenih smo namreč več let, v zadnjem času pa še pogosteje, prejemali številne pritožbe nad vedenjem prodajalcev, ki so onemogočali dostop v trgovino, do nakupovalnih vozičkov, večkrat so kupce nadlegovali, pred trgovinami pa je bilo vidno tudi uživanje opojnih substanc,« so pojasnili iz Hoferja.

Kaj pravijo pri Kraljih ulice?

»Hofer se je odzval našemu povabilu k dialogu, zato želimo javnost obvestiti, da bomo spet nadaljevali sodelovanje. Potrdimo lahko, da smo s Hoferjem dobro sodelovali vrsto let, o dobrih odnosih s Hoferjevimi prodajalci so govorili tudi naši člani in članice, ki ponujajo časopis. V tem času smo individualno reševali primere, ko so člani in članice kršili pravila ponujanja časopisa ali dogovore, ki so jih sklenili s posameznimi prodajalnami (npr. mesta ponujanja časopisa, pri čemer naj ne ovirajo vhoda ipd.). Zaradi dosedanjega dobrega sodelovanja, pri Hoferju so nas do zdaj večkrat podprli tudi z donacijami, smo s Hoferjem v procesu dogovarjanja, na kakšen način bi vzpostavili sodelovanje in dogovarjanje glede načina ponujanja časopisa, ki bo v skladu z našimi pravili ponujanja, prav tako pa z njihovim načinom poslovanja.«

NaDlani.si; Foto: facebook