• 1.51C Novo mesto
  • 18:59
  • Ned, 24.01.2021

Janša opozoril, da se 15 let ni vlagalo v zdravstvo, ampak zalagalo prijatelje za študije

Spomnimo – danes na Brdu zaseda Vlada Republike Slovenije.

LJUBLJANA – Predsednik vlade Republike Slovenije Janez Janša je bil gost na Radiu Ognjišče, kjer je bila v središču pozornost boj Slovenije s COVID-19.

„Ko se cepivo odobri, ga ni na voljo v zadostnih količinah, tako da bo še nekaj tednov in mesecev več tistih, ki bi se želeli cepiti, kot kolikor bo cepiva na voljo, zato bomo najprej cepili kritične oziroma rizične skupine prebivalcev,“ je predsednik vlade izpostavil pomen začetka cepljenja.

Izpostavil je, da je boj z epidemijo dolgotrajen. „V preteklosti so delali študije o tem, kako rešiti dolgotrajno oskrbo, za kar so dali desetine milijonov evrov s katerimi so zalagali svoje klientelistične prijatelje,“ je še opozoril predsednik vlade. „Kolikor slabše za epidemijo, toliko bolje politično za nas, ker lahko bolj obtožujemo vlado,“ pa je izpostavil še, kako se epidemija in težave s COVID-19 namenjajo obračunavanju z vlado.

Janša je oteževalno okoliščino omenil tudi vlogo ustavnega sodišča, ki po njegovem meni, da je najbolj pristojno, ko gre za epidemijo, bolezni, ukrepe, obrambo.

Spomnimo – danes na Brdu zaseda Vlada Republike Slovenije.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www