• C Novo mesto
  • 02:22
  • Tor, 18.01.2022

Slovenska politika: poslanca “odpikali”, ker ni plačal članarine

Odločitev o prestopu je bila osebna odločitev Ciglerja, je pojasnil Han. Ob tem je dodal, da odločitev spoštujejo in so ji v poslanski skupini SD z veseljem stopili naproti.

LJUBLJANA – Dosedanji poslanec Levice Željko Cigler je prestopil v poslansko skupino SD, so sporočili iz SD. Vodja poslanske skupine SD Matjaž Han je ob tem pojasnil, da prestop vidijo kot potrditev dobrega dela poslanske skupine in priložnost, da bodo skupaj s somišljeniki in partnerji v strankah KUL v volilni čas stopili še močnejši.

Odločitev o prestopu je bila osebna odločitev Ciglerja, je pojasnil Han. Ob tem je dodal, da odločitev spoštujejo in so ji v poslanski skupini SD z veseljem stopili naproti.

“Poslanskega kolega Ciglerja in njegov politični ter osebni angažma za vrednote, ki so blizu socialdemokratskemu pogledu, cenimo in verjamemo, da bomo v prihodnjih mesecih aktualnega mandata v okrepljeni sestavi poslanske skupine za državljanke in državljane naredili še veliko dobrega,” je poudaril.

Po Hanovih besedah prestop ne odraža odnosov med partnerji Koalicije ustavnega loka (KUL), ki ostajajo dobri, v duhu sodelovanja.

Iz Levice so za STA sporočili, da v stranki sestavljajo kandidatno listo za prihajajoče državnozborske volitve. Eden od pogojev za uvrstitev nanjo so poravnane obveznosti do stranke, med njimi tudi plačane članarine. Kot so zapisali, Cigler tega kriterija ni izpolnjeval, danes pa je sporočil, da odhaja iz stranke in poslanske skupine. “Za opravljeno delo se mu v Levici zahvaljujemo, razhod je sporazumen,” so še navedli.

Po prestopu ima stranka Levica v DZ skupaj sedem poslanskih mest, stranka SD pa 13.

Gre že za drugi prestop poslanca Levice v poslansko skupino SD v obdobju trenutne sestave DZ. Pred tem je v poslansko skupino SD namreč prestopil tudi Franc Trček.

Pripravil: Nadlani.si/STA
Foto: www