• C Novo mesto
  • 17:54
  • Pet, 05.03.2021

Slovenska rokometaša še kar pozitivna, v Egipt še Lesjak in Mazej!

Z novo zmago bi si – ne glede na razplet ponedeljkovega dvoboja z Belorusi – že zagotovili napredovanje v drugi del tekmovanja.

ALEKSANDRIJA – Po odličnem začetku slovensko moško člansko rokometno reprezentanco v soboto na svetovnem prvenstvu v Egiptu čaka drugi preizkus. Ob 18. uri po slovenskem času se bo pomerila z ekipo ruske rokometne zveze. Kot javlja Val 202, Urh Kastelic in Tilen Kodrin ostajata v izolaciji, zanj je morda tekmovanja že konec! Rokometna zveza Slovenije naj bi v Egipt že poslala Urbana Lesjaka in Tadeja Mazeja.

Izbranci Ljubomirja Vranješa so z odliko začeli nastope med svetovno elito, potem ko so v četrtek Južno Korejo ugnali z 51:29, na drugi tekmi pa so Rusi remizirali z Belorusi (32:32).

Ruska zasedba je ena izmed dveh moštev, ki sta prejeli uvodoma predvideno povabilo na zaključni turnir. Ekipa nekdanjih svetovnih prvakov – naslova je osvojila v letih 1993 in 1997 – je na zadnjem evropskem prvenstvu, v konkurenci Madžarske, Islandije in Danske, tekmovanje zaključila že po prvem delu.

Slovenija ima proti Rusiji negativno statistiko. Na dvanajstih tekmah je dosegla štiri zmage in doživela osem porazov, zadnji trije dvoboji pa so se končali v korist Slovenije. Nazadnje jo je premagala na svetovnem prvenstvu v Franciji 2017, pred tem tudi na mundialu v Španiji 2013.

Vranješevi varovanci v soboto obljubljajo odgovorno predstavo. Z novo zmago bi si – ne glede na razplet ponedeljkovega dvoboja z Belorusi – že zagotovili napredovanje v drugi del tekmovanja.

Ljubomir Vranješ, selektor slovenske reprezentance:
“Pred nami je povsem druga tekma od uvodne z Južno Korejo. Rusija je kakovostna reprezentanca, na vsakem položaju ima dobre igralce, ki nastopajo v močnih ligah, nekateri od njih tudi v Ligi prvakov. O taktičnih zadevah pred tekmo z Rusi ne bom govoril, a menim, da smo jih dobro analizirali in pripravili ustrezno strategijo.”

Dragan Gajić, slovenski reprezentant:
“Rusija ima še vedno malce pridiha svoje stare rokometne šole, na uvodni tekmi proti Belorusiji pa je na trenutke dokazala, da zna prikazati moderno in hitro igro. Gre za kakovostno ekipo, na sobotni tekmi bo najbolj pomembno, da ji vsilimo naš način igre.”

SVETOVNO PRVENSTVO 2021 PRVI DEL, SKUPINA H (Borg El-Arab):

2. krog, sobota, 16. januarja, ob 18.00 (po SLO času)
EKIPA RUSKE ROKOMETNE ZVEZE : SLOVENIJA (prenos na TV Slovenija 2 in TV Arena Sport 1)

Pripravil: Nadlani.si, RZS
Foto: Facebook