• C Novo mesto
  • 23:51
  • Sre, 29.05.2024

Slovenske rokometašice z zgodovinsko uvrstitvijo na olimpijske igre v Parizu

saso avsenik

Slovenska ženska rokometna reprezentanca se je z izjemno igro na kvalifikacijskem turnirju v Nemčiji uvrstila na svoje prve olimpijske igre. V odločilni tekmi so premagale ekipo Črne gore, s tem pa si zagotovile nastop na največjem športnem dogodku na svetu, ki bo potekal v Parizu.

Do 58. minute tekme je bilo vzdušje napeto, saj se Slovenke niso predajale praznovanju, kljub vodstvu. “Do konca nismo ničesar jemali za samoumevno, sedaj pa lahko praznujemo, kot se spodobi,” je po tekmi povedala Tjaša Stanko, ena izmed ključnih igralk na tekmi.

Vratarka Amra Pandžić, ki je bila izbrana za igralko tekme, je z odličnimi obrambami ključno prispevala k zmagi. “Zelo sem ponosna na to ekipo. Pokazale smo, da smo močna ekipa, ki lahko doseže velike stvari,” je dejala kapetanka Ana Gros.

Selektor Dragan Adžić je izpostavil trdo delo in stabilnost ekipe skozi celotno srečanje. “Imeli smo tekmo pod nadzorom, kar je bilo izjemno težko, a hkrati kaže na stabilnost te ekipe, ki se je že v prejšnjih tekmah izkazala,” je povedal Adžić.

Zgodovinski uspeh za slovenski ženski šport se bo nadaljeval v Parizu, kjer se bodo slovenske rokometašice prvič predstavile na olimpijskem turnirju. “To je najlepši občutek. Vsa dekleta so prispevala svoj del k uspehu, res smo si želele tega, zdaj pa smo spisale zgodovino,” je dodala veteranka Barbara Lazović.

Prihod reprezentance nazaj v Slovenijo je načrtovan za ponedeljek ob 13. uri na letališču Jožeta Pučnika, kjer bo organiziran tudi sprejem. S tem se začenja novo poglavje za slovenski rokomet in šport nasploh, ki bo zagotovo imelo velik vpliv na prihodnje generacije športnic v državi.

Vir: X, SK