• -0.94C Novo mesto
  • 10:45
  • Čet, 12.12.2019

Slovenskemu policistu prekipelo: Lepega dne dobiš na mizo ponudbo, da izslediš, zapakiraš in dostaviš paket

LJUBLJANA – ZDA so v okviru ameriškega programa nagrad o narkotikih (NRP) za informacije, ki bi privedle do aretacije ali obsodbe za domnevne slovenske trgovce z drogami, Mihaela Karnerja, Alenko Karner in Matevža Karnerja, razpisale nagrado v višini pet milijonov ameriških dolarjev (4,5 milijona evrov) za vsakega.

Kot je navedeno na spletni strani State Departmenta, naj se tisti, ki imajo informacije o Karnerjevih in so izven ZDA, obrnejo na najbližje veleposlaništvo ZDA, tisti v ZDA pa na ameriško agencijo za boj proti mamilom (DEA), ameriški zvezni preiskovalni urad (FBI) ali imigracijske in carinske oblasti (ICE) v posameznih ameriških mestih. NRP je ameriška pobuda, ki predvideva visoka denarna izplačila za podatke o trgovcih z drogami.

VE DA NE SME, A KAJ VSE SE DELA!

Ob tej novici se je oglasil slovenski policist Iztok Kustec, ki na facebooku večkrat opozarja na domnevne pomanjkljivosti v sistemu. Tole je zapisal:

»Ko 15 let treniraš skoraj vsak dan, se pripravljaš na nepredvidljive situacije, kako odreagirati v stresnih situacijah, studiraš metodiko, taktiko, porabiš pol družinskega proračuna za svoje kovinske igračke, nisi sprejet v specialno enoto, ker ti manjka en papir, a dobro ves, da mas ti to v sebi… Kljub vsemu vztrajaš v vsem tem cirkusu, za dve socialni pomoči. A enega lepega dne dobiš na mizo ponudbo, da izslediš, zapakiraš in dostaviš paket v Italijo na prevzem. O tem razmišljam, čeprav vem, da ne bi smel, a kaj vse se ne bi smelo pa se dela.«

Ko 15 let treniras skoraj vsak dan, se pripravljas na nepredvidljive situacije, kako odreagirati v stresnih situacijah,…

Objavil/a Iztok D Kustec dne Četrtek, 11. julij 2019