• C Novo mesto
  • 09:33
  • Čet, 22.02.2024

Slovenski pevec imel težko z alkoholom zaznamovano otroštvo, za vikend praznoval 60. rojstni dan

Sklepajoč po fotografijah, tam sta tudi dva kozarca ob penini, ni bil sam!

LJUBLJANA – „Hvala vsem odgovornim … zaradi vas je tudi 6 lažja,“ je na Facebooku zapisal pevec Vili Resnik, ki je lani novembra dopolnil 60 let. Ker pa očitno prej ni bilo časa za slavje (Villi je bil decembra polno zaseden!), je za to izkoristil minuli vikend, v Avstriji, točneje v Seefeldu na Tirolskem. Sklepajoč po fotografijah, tam sta tudi dva kozarca ob penini, ni bil sam!

Alkohola žal ni manjkalo

„Do tretjega leta sem živel v eni mali vasici od Trebnjega še naprej, imenuje se Hince. Najbližji kraj je Krmelj, poznan po rudniku rjavega premoga. Od tam je prihajala moja mama,“ se je Vili spomnil svojih otroških dni v pogovoru za Njena.si.

Nekaj let je Vili živel s staro mamo na Dolenjskem, njegova mama pa o teh letih ni želela pripovedovati: „Verjetno so bili to zanjo slabi trenutki. Mama je v Ljubljani cele dneve delala, moj oče pa je veliko pil. Ker se ni počutila varno, me je dala na Dolenjsko,“ še dodaja Vili.

Kdo je Vili Resnik? Takole piše Wikipedia:

Vili Resnik se je z glasbo začel ukvarjati že v 5. razredu osnovne šole, ko se je odločil postati kitarist. V mladosti je sodeloval v več slovenskih rock zasedbah, v katerih je pel in igral (Herbie, Junaki nočne kronike, Pomaranča, Yunk, Spin). Pomembno prelomnico v njegovi glasbeni karieri je pomenila pridružitev skupini Pop Design, katere frontman je bil med letoma 1990 in 1995. Posnel je nekatere izmed največjih uspešnic skupine (»Ne bom ti lagal«, »Ko si na tleh«, »Potepuh«).

Leta 1995 se je podal na samostojno glasbeno pot. Do sedaj je izdal 5 samostojnih albumov: Zdaj živim, Rad bi bil s teboj, Zadnji žigolo, Odiseja in Reka želja. Prva leta njegove solo kariere so zaznamovale udeležbe na vseh večjih slovenskih glasbenih festivalih (Melodije morja in sonca, Slovenska popevka, Orion, Ema). Največji festivalski uspeh je doživel leta 1998, ko je s pesmijo »Naj bogovi slišijo« zmagal na Emi. Tako je Slovenijo zastopal na Pesmi Evrovizije 1998 v Birminghamu in zasedel 18. mesto izmed 25 držav. Istega leta ga je Nedeljski dnevnik imenoval za pevca leta. Uspešno je bilo tudi sodelovanje na Melodijah morja in sonca 1997, na katerih je prejel nagrado za najboljšo interpretacijo za pesem »Ko vrbe jokajo«. Ta mu je pozneje prinesla še zlatega petelina za naj pop pesem.

Velika uspešnica je bila pesem »Na fuzbal me pust«, ki jo je posnel ob uvrstitvi slovenske reprezentance na svetovno nogometno prvenstvo leta 2002. V zadnjih letih je izdal pesmi »Rane« (2010), s katero se je prijavil na Emo 2010, a se z njo na festival ni uvrstil, »In zadišijo dalije« (2011), »Se zgodi« (2012), »Prevarala si me« (2013) in »Ne morem brez nje« (2014).

Leta 2019 je naredil veliki ”comeback” in do danes posnel 8 novih skladb, skladba Moja generacija pa je hitro postala uspešnica in je v prvem letu takorekoč ponarodela. Singli od 2019 dalje: »Diham zate« (2019), »Moj objem« (2019), »Še zdaj ne vem zakaj« (2020), »Ti si me čakala« (2021), »Moja generacija« duet z Erosi (2020), »Moja dolina« (2021), »Lepa za umret« (2022) in »Ona me ljubi« (2023).

Pripravil: Nadlani.si
Foto: FB Vili Resnik