• C Novo mesto
  • 23:35
  • Pet, 20.05.2022

Slovenski šport žaluje, poslovil se je trener Zdravko

 Tudi po končani sodniški karieri se je vedno odzval na povabilo in kot sodnik pomagal na veteranskih turnirjih doma in v sosednjih državah.

LJUBLJANA – “V 73. letu starosti nas je po dolgotrajni bolezni zapustil Zdravko Babič, nekdanji rokometaš, rokometni sodnik ter dolgoletni delegat in športni delavec v sodniški organizaciji. Vsem bližnjim izrekamo iskreno sožalje,” so zapisali v vrstah Ženskega rokometnega kluba Olimpija.

“Po dolgotrajni bolezni nas je v 73. letu starosti zapustil Zdravko Babič, oče dveh otrok, ki je svojo rokometno pot začel v RK Partizan Šentvid, kjer je igral za mlajše selekcije, vrsto let pa deloval tudi v RK Olimpija Ljubljana,” pa dodajajo na Rokometni zvezi Slovenije.

Svojo rokometno pot je nadaljeval kot sodnik in v nekdanji skupni državi, bil zvezni jugoslovanski sodnik ter eden nosilcev razvoja sojenja v samostojni Sloveniji. Kasneje dolgoletni delegat in športni delavec v sodniški organizaciji. Več let je bil odgovoren za nominiranje sodnikov in delegatov na nižje članske lige in tekmovanja mladih.  Znan po dobri volji in vedno pripravljen delovati v dobro slovenskega rokometa, sojenja in razvoja mladih sodnikov. Tudi po končani sodniški karieri se je vedno odzval na povabilo in kot sodnik pomagal na veteranskih turnirjih doma in v sosednjih državah. “V imenu ZDRSS in Rokometne zveze Slovenije družini in svojcem izrekamo iskreno sožalje,” sklenejo na RZS-ju.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: www