• 7.46C Novo mesto
  • 15:33
  • Tor, 12.11.2019

Slovo Poletju v Trebnjem

Ta konec tedna, od petka, 29. 8., do nedelje, 31. 8., bo v Trebnjem zelo veselo. Že tretje leto zapored bo na parkirišču za pošto in Hotelom Opara organizirana prireditev Slovo poletju.

TREBNJE – Pobudnik prireditve je bila Krajevna skupnost Trebnje, ki se ji je letos pridružilo še kar nekaj organizatorjev in tako je nastal izredno pester športno-zabavno-kulinarično-humanitarni program. Letošnja prireditev bo za razliko od prejšnjih dveh trajala cel vikend, torej kar 3 dni. To bo vikend za vse generacije. Poln zabave, glasbe, športa, kulinarike, ustvarjalnosti, dobrodelnosti  in dobre družbe.

Poleg pestrega dogajanja na glavnem odru, kjer se bodo zvrstili Ansambel Pogum, Nina Pušlar z bendom, Dalmatinska klapa Dubrovnik, DJ Vanillaz …, se bodo odvijali še turnirji v Street ball-u in nogometu na milnici, številne inovativne in kreativne ustvarjalnice za otroke, zbirala se bodo sredstva za terapije pomoči potrebnih otrok, ne gre pa pozabiti odlične kulinarike.

Predstavili se bodo tudi uspešni Trebanjci, ki dosegajo lepe uspehe, niso pa se še uspeli predstaviti pred svojimi sokrajani: DJ Miha Pajk in njegov slovensko (trebanjsko)-hrvaški DJ duet Vanillaz, ki prihaja z znamenite splitske Ultre, vmes pa sta nastopila še na številnih evropskih odrih; Uroš Florjančič je član zelo znane akrobatske skupine Dunkin Devils, ki je nastopila že na številnih velikih športnih prireditvah, zdaj pa bodo svoje spretnosti pokazali še v Trebnjem; Maruša Germovšek in ostale trebanjske punce so s svojo Hip Hop skupino uspešne v evropskem merilu, v soboto se bodo predstavile tudi svojim Trebanjcem; Maša Zarabec in Darja Korelec z izvrstnimi mažoretami, ki žanjejo uspehe doma in v tujini …

V soboto bo tudi sprejem za zlata olimpijca, rokometaša Matica Kotarja in Žigo Urbiča, ki sta bila del ekipe »zlatih slovenskih fantov« na poletnih olimpijskih igrah za mlade na Kitajskem.

Š.S.