• 19.6C Novo mesto
  • 16:36
  • Pet, 05.06.2020

»SLS za vsakega ubitega volka ponuja 500 evrov. Za otroke in socialno ogrožene družine bomo pa še naprej zbirali«

V javnosti je odjeknilo, ko je predsednik SLS Marjan Podobnik opozoril na stroge pogoje interventnega zakona za odvzem volkov iz narave, zaradi katerih naj bi se lovci tudi v strahu pred kaznijo ne odločali za lov. SLS zato vsakemu, ki bo zakonito odstrelil volka, ponuja 500 evrov kot spodbudo. V stranki so namreč kritični tudi do počasnega ukrepanja pristojnih.

Po njegovih informacijah naj bi pristojni na zadnjih sestankih sicer iskali rešitev za dodatno spodbudo lovcev z ustrezno nagrado za odlov. »A glede na počasnost vlade pri teh ukrepih bo SLS do takrat, ko bo vlada to izvedla, vsakemu, ki bo opravil zakonit odlov volka, donirala 500 evrov kot spodbudo,« je napovedal Podobnik. Gre za zahteven lov in v kratkem času je treba narediti te nujne poteze, je dodal. Poudaril je tudi, da ne želijo iztrebitve katerekoli živalske vrste. Želijo pa lepo naravo, poseljeno z ljudmi, ki bodo zagotavljali kultivirano krajino, in živalmi v obsegu, ki ga prostor prenese.

NIŽJE NE GRE, A POLITIKI VEDNO ZNOVA PRESENETIJO

Ob tem se je oglasila pevka in velika borka za pravice živali, Jadranka Juras. »SLS za vsakega ubitega volka ponuja 500 evrov nagrade. Za otroke in socialno ogrožene družine bomo pa še naprej zbirali državljani in državljanke preko 1919, plačevali botrstva in imeli dobrodelne koncerte. Ko že misliš, da nižje ne gre, politiki vsakič znova presenetijo,« je zapisala, ob tem pa se mnogi sprašujejo ali ne gre nemara za davkoplačevalski denar.

SLS za vsakega ubitega volka ponuja 500€ nagrade. Za otroke in socialno ogrožene družine bomo pa še naprej zbirali…

Objavil/a Jadranka Juras dne Torek, 13. avgust 2019

NaDlani.si; Foto: Pixbay