• 17.15C Novo mesto
  • 00:26
  • Pet, 14.08.2020

Šok, Janševi potrdili okužbo z novim koronavirusom

V kabinetu predsednika vlade so potrdili okužbo z novim koronavirusom. Okužen je strokovni sodelavec, testirali pa so večji del ekipe kabineta. Predsednik vlade Janez Janša se je iz preventivnih razlogov že večkrat testiral, tokratnega testiranja pa se ni udeležil, saj ni bil v stiku z okuženim sodelavcem, so sporočili iz kabineta.

Ostali rezultati negativni

V skladu s smernicami in epidemiološkimi priporočili Nacionalnega inštituta za javno zdravje so za vse zaposlene, ki so bili v stiku z navedenim uslužbencem, organizirali testiranje, rezultati vseh testov so bili negativni. Epidemiolog je priporočil, da v prihodnjem tednu izvedejo kontrolno testiranje, so pojasnili. Sodelavka, ki sicer z obolelim deli pisarno, pa bo kljub dobremu počutju in negativnemu testu po navedbah kabineta preventivno ostala v karanteni do kontrolnega testiranja.

Vse več okužb

Dodajmo, da so v Sloveniji so v četrtek opravili 917 testov na okužbo z novim koronavirusom, pozitivnih je bilo 17. Prav tako je v četrtek umrl en bolnik s covidom-19, je objavila vlada na Twitterju. V bolnišnicah se zdravi 24 bolnikov s covidom-19, pet jih potrebuje intenzivno nego. Doslej so v Sloveniji potrdili 2156 okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 119 bolnikov s covidom-19.

https://twitter.com/sledilnik/status/1289145724081446917

NaDlani.si; Foto: youtube