• C Novo mesto
  • 21:54
  • Sob, 13.08.2022

ŠOK NA DRŽAVNI PROSLAVI: Predsednica državnega zbora kot na festivalu ne pa državni proslavi ob prazniku

„Ko Urška Klakočar Zupančič misli, da je filmska zvezda, državna proslava pa rdeča preproga v Cannesu,“ je zapisal Bojan Požar.

LJUBLJANA – Slavnostna govornica ob državnem prazniku predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič je ob slavnostni seji dejala, „da praznujemo dan, ko smo končno dobili odgovor na to, ali smo kot narod lahko samostojni, neodvisni in ali imamo pravico sami odločati o svoji usodi.“

Predsednica DZ pa je bila glavna zvezdnica večerne državne proslave na Kongresnem trgu. Po rdeči preprogi se je sprehodila kot diva na beneškem ali canneškem festivalu, ne pa v slogu državnice. Nenazadnje je z vrtenjem po rdeči preprogi obrnila tudi hrbet častni straži, kar je šokiralo številne.

„Ko Urška Klakočar Zupančič misli, da je filmska zvezda, državna proslava pa rdeča preproga v Cannesu,“ je zapisal Bojan Požar.

„Dobro, da nismo resna, prava država, kjer nekaj dajo na protokol in “šlif”. Dobro, da je večina prisotnih na Kongresnem trgu nocoj gledala stran, se pretvarjala, da ni nič. Ker v nasprotnem primeru bi rekel, da je predsednica Klakočar le simptom neke neprimerno večje motnje,“ je dodal Dejan Steinbuch.

Pripravil: Nadlani.si
Foto: Zajem zaslona