• 0.66C Novo mesto
  • 23:02
  • Sre, 29.01.2020

Šok na II. gimnaziji Maribor! Spolno naj bi jo nadlegovali, potem še odpustili. Ne boste verjeli, kaj je storil ravnatelj …

Domnevno spolno nadlegovanje profesorice na II. gimnaziji Maribor.

MARIBOR – Na II. gimnaziji Maribor odmevajo očitki o nadlegovanju in trpinčenju zdaj že nekdanje profesorice zgodovine. Med ekskurzijo na Švedskem naj bi jo spolno nadlegoval sodelavec, zatem naj bi jo trpinčila še njegova žena, prav tako profesorica na tej šoli. Ko je zaradi tega iskala pomoč pri ravnatelju šole je ostala brez službe.

»Šlo je predvsem za neprimerne izjave in tudi poskus dosega spolnega odnosa,« je o dogajanju za RTV Slovenija povedala Anja Sovič, nekdanja profesorica zgodovine na II. gimnaziji Maribor. V šoli pa je bila nato, kot pravi, deležna še trpinčenja sodelavčeve žene, prav tako učiteljice na II. gimnaziji, ki ji je za piko na i grozila s smrtjo. Konec avgusta je sledilo zaslišanje vseh vpletenih. Vsi so prejeli opomin Sovičeva še odpoved.

Odpuščena …

»Delavki nismo podaljšali pogodbe iz preprostega razloga, ker je zaradi zmanjšanega interesa dijakov za družboslovje zmanjkalo ur na področju geografije in zgodovine,« je dejal Ivan Lorenčič, ravnatelj II. gimnazije ter vsem zaposlenim poslal obvestilo, naj o zadevi ne poizvedujejo, sicer lahko ostanejo brez službe.  Odvetnik Sovičeve je na sodišče vložil tožbo, o dogajanju na II. gimnaziji pa so že obvestili tudi ministrstvi za šolo in delo.

NaDlani.si; Foto: twitter