Šokantno: Prebivalce Ljubljane znova prebudila eksplozija

30. maj. 2024, ob 09.32
Posodobljeno pred 2 mesecema
16
40 SEK

V zgodnjih jutranjih urah je prebivalce Štepanjskega naselja v Ljubljani znova pretresla močna eksplozija. Le teden dni po tem, ko so neznani storilci razstrelili bankomat na Parmski cesti, je bil tokrat tarča napada bankomat na Jakčevi ulici. Policija sedaj preverja, ali sta dogodka povezana.

Policijska uprava Ljubljana je potrdila, da so danes okoli 4. ure prejeli obvestilo o eksploziji na območju Most. Neznani storilci so z za zdaj še neugotovljenim eksplozivnim sredstvom uničili bankomat, nameščen na zidu trgovine Tuš na Jakčevi ulici 41 v Štepanjskem naselju.

V incidentu je nastalo za nekaj tisoč evrov materialne škode, tako na bankomatu kot na objektu trgovine. Policisti trenutno še opravljajo ogled kraja in zbirajo obvestila, da bi izsledili storilce in ugotovili, ali obstaja povezava med obema napadoma.

Prebivalci so pretreseni zaradi ponovnega nasilnega dejanja v svojem okolju, saj so bili le pred kratkim priča podobnemu napadu. Policija poziva vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o dogodkih, naj se oglasijo in pomagajo pri preiskavi.

 

16
40 SEK