Soseska Gaber: idealna okolica za mlade družine

09. okt. 2019, ob 07.48
Posodobljeno pred 16 dnevi
44
160 SEK

Veliki Gaber: oaza v osrčju narave

Veliki Gaber je mirna, družinam prijazna vas, ki spada pod prikupno občino Trebnje. Najdemo ga lahko na idilični lokaciji zahodno od Medvedjeka, kjer počiva na nizkem hribu z razgledom na dolino reke Temenice. Ime je vas dobila po obilici bližnjih gozdov, v katerih večinoma prevladuje gaber. Kljub svoji majhnosti je lokalna skupnost zelo povezana in dejavna; prebivalci imajo tako veliko priložnosti, da aktivno sodelujejo v kulturnem, športnem in družabnem življenju.

Soseska Gaber se ponaša z bogato infrastrukturo

V Velikem Gabru lahko najdete prav vse, kar potrebujete za udobno družinsko življenje. Tako vrtec kot tudi osnovna šola sta od Soseske Gaber oddaljena le dobrih 300 metrov; trgovina z živili in tehnična trgovina sta prav tako oddaljeni le približno 500 m. Tudi železniška postaja je praktično za ovinkom, vas pa ima seveda tudi svojo pošto.

Seveda je pomemben dejavnik, ko premišljujemo o lokaciji, tudi dostopnost do večjih mestnih središč in avtoceste. Soseska Gaber se nahaja le dva kilometra stran od dolenjske avtoceste (izvoz Bič). Ivančna Gorica je oddaljena le dobrih deset minut vožnje, Novo mesto in Ljubljana pa dvajset minut. Tako soseska združuje udobje, mir in tišino življenja v manjši skupnosti v bližini narave ter bližino večjih mestnih središč, v katera navadno odhajamo na delo.

Soseska Gaber je ekološko usmerjena in izkorišča naravne vire energije

Soseska Gaber je sestavljena iz devetih novogradenj, pri nastajanju katerih so bila glavna vodila modernost, funkcionalnost, trdnost, zanesljivost, varnost, estetika in okolju prijazni materiali. Vse hiše so na prodaj z možnostjo takojšnje vselitve. Pri načrtovanju je bilo arhitektom pomembno, da dobro izkoristijo naravne prednosti lokacije; zaradi velikih oken ter strešnih oken Velux prostori prejmejo veliko naravne svetlobe. V poletnih dnevih, ko vročina pripeka in si želimo nekaj ohladitve, za senčenje poskrbijo zunanje žaluzije Krpan C-80.

To so kraji, kjer lahko opazujete najlepše sončne zahode na svetu
Sončni zahodi so ena tistih naravnih lepot, ki očarajo vsakogar. Ne glede na to, kolikokrat v življenju vidimo lep sončni zahod, ga je vedno prijetno videti in se ga nikoli ne naveličamo. Čarobn

Klasična opečna gradnja z Wienerberger opekami hišam kljub moderni zasnovi, PVC oknom s trislojno izolacijsko zasteklitvijo, ALU vhodnim vratom s protivlomno zaščito in najsodobnejši termoizolaciji Fragmat daje nezamenljiv romantičen rustikalni videz.

Vse stanovanjske hiše v Soseski Gaber so zgrajene iz kvalitetnih trajnostnih materialov in z upoštevanjem zahtev energijske učinkovitosti, zato sodijo v energijski razred B2.

Za ogrevanje skrbi okolju prijazna toplotna črpalka Daikin, ki izkorišča naravne vire toplote, ko pa si želite nekaj romantike, lahko uporabite tudi kamin na drva.

Možnost takojšnje vselitve

Če se odločite za nakup, se lahko vselite takoj; hiše so namreč zgrajene “na ključ”, kar pomeni, da se prodajajo že izgotovljene do zadnjih podrobnosti. Vsa talna in stenska keramika sta že vgrajeni, prav tako tudi parket in kopalnica. Tudi toplotna črpalka je že delujoča, tako da lahko brez težav začnete izkoriščati naravne vire energije iz okolice in z njimi ogrevati sanitarno vodo za svoje potrebe.

Hiše, ki so na voljo, si lahko sami ogledate v interaktivni shemi; razpoložljivost preverite tako, da se z miško pomaknete čez njih.

Hiše tipa A so zgrajene in pripravljene za prodajo, hiše tipa B pa so v fazi izgradnje in bodo dokončane in vseljive predvidoma spomladi 2020. Na voljo so 4 hiše tipa A in 4 hiše tipa B. Cena za tip hiše A je 285.000 EUR, za tip hiše B pa 295.000 EUR.

Soseska Gaber ima že prve prebivalce, saj je ena hiša že prodana, njeni stanovalci pa so se že vselili. Za več informacij vas vljudno vabimo, da izpolnite spodnji kontaktni obrazec:

    44
    160 SEK